Florin Dumitrescu nu vorbește prea des despre viața lui personală.

Cea mai importantă valoare pentru el este familia și mereu a pus soția și fetele pe primul loc. Însă, din când în când, fanii vor să știe și detalii din viața lui, așa că chef-ul se confesează.

Pentru Florin Dumitrescu, cea mai bună carte de vizită este gastronomia. Chef-ul face artă în farfurie, iar cariera lui în domeniul culinar este într-o continuă ascensiune. De ani buni, acesta a ales să își spună povestea prin intermediul preparatelor pe care le gătește. Fie că este vorba de gătitul la TV sau pentru familie, din mâncarea lui nu lipsește niciodată dragostea.

Florin Dumitrescu a descoperit că este atras de bucătărie încă de când avea 16 ani. Atunci, a pășit pentru prima dată într-un restaurant. Chef-ul a început de la treburile „de jos”, precum curățatul sau spălatul de cartofi. Apoi, și-a dat seama că este pasionat de bucătărie și a vrut să învețe cât mai multe despre acest domeniu.

Boala de care suferă Florin Dumitrescu. Afecțiunea îi dă bătăi de cap zilnic juratului de la „Chefi la cuțite”
Social media

Florin Dumitrescu, nevoit să poarte toată viața acest diagnostic

Tot în perioada tinereții, juratul de la „Chefi la cuțite” a aflat că suferă de o boală destul de periculoasă pe care, din păcate, nu o poate trata. Este vorba de gastrita, un diagnostic care i-a schimbat viața complet. Dumitrescu s-a împăcat cu gândul că nu o poate trata, însă, o poate ține sub control.

Florin crede că totul s-a declanșat tot din cauza bucătăriei și a gătitului. Stomacul a fost păcălit multă vreme de mirosuri și s-a creat senzația de mâncat încontinuu. Acesta a digerat în gol, până a ajuns să dezvolte această gastrită supărătoare.

„Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă.

Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit. La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat”, a spus Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.

Deși nu îi este deloc ușor să se gândească la asta, Florin Dumitrescu a învățat să trăiască cu acest diagnostic. Ba mai mult, acum este foarte atent la ceea ce consumă și la calitățile ingredientelor pe care le foloseșrte în mâncărurile sale.