Florin Dumitrescu are în spate zeci de ani de experiență petrecuți în lumea culinară.

În tot acest timp, juratul de la „Chefi la cuțite” a lucrat cu cei mai buni din domeniu până când el însuși a devenit unul dintre ei. Și cum pare o tradiție a-ți deschide propriul restaurant, Dumitrescu a fost întrebat de multe ori de ce nu a făcut, până acum, acest pas.

Florin Dumitrescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Chef-ul face artă în farfurie, iar cei care l-au urmărit la „Chefi la cuțite” s-au convins de asta, chiar și pe micul ecran. Dumitrescu nu se lasă și vrea să se perfecționeze pe zi ce trece. De o modestie rară, aceasta recunoaște că, momentan, nu este la cea mai bună versiune a lui. Și, totuși, mulți dintre fanii lui ar vrea să poată mânca la un local al său.

De-a lungul timpului, Florin Dumitrescu a primit de multe ori întrebarea „pe când restaurantul propriu?”. Până acum, juratul de la „Chefi la cuțite” nu a făcut nimic în acest sens și nici nu o va face. Cel puțin, nu prea curând. Iar motivele par a fi unele destul de întemeiate.

weekend. Adevăratul motiv pentru care Florin Dumitrescu nu-și deschide restaurant. Toți apropiații i-au sugerat să facă acest pas
Social media

Pentru Florin Dumitrescu, bucătaria este o artă

Chef-ul este foarte pretențios atunci când vine vorba de mâncare, iar apropiații lui știu asta. De fiecare dată când iese în oraș, acesta este atent la mai multe aspecte, nu doar la ceea ce îi este adus în farfurie. Dumitrescu este foarte select și analizează lumea din jur, iar asta l-a convins să nu facă pasul spre HoReCa.

Juratul a vorbit despre asta în podcastul lui Otravă, acolo unde i-a spus că atitudinea multora lasă de dorit. Tocmai de aceea, nu are de gând să facă acest sacrificiu. Nu pentru cineva care nu are de gând să-i ofere respect la schimb.

„Eu nu îmi fac cârciumă pentru că tu nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta, în primul rând. Eu nu am timp de asta. Tu, ca și client, nu ești disponibil să îmi dai două ore din viața ta, să te așezi la masă, să te lași purtat de ospătari, de bucătari, de service, de ambient, de tot ce se întâmplă acolo, să te lași purtat de val și la final să zici ce experiență ai avut.”