Bill Gates a reușit din nou să atingă un punct culminant în domeniul tehnologiei. Compania Microsoft  va face schimbări radicale. Ar urma să înlocuiască zeci de jurnalişti care colaborează cu site MSN şi să utilizeze sisteme automate pentru a selecta ştiri. În clipa de față un grup de specialiști se ocupă de selecția știrilor pentru site-ul MSN. De acum în colo urmează ca AI-ul să se ocupe de acestă selecție.

Reclamă

Potrivit declarației oferite de compania Microsoft , demersul acesta se integrează într-o amplă evaluare a activității sale. „Este o schimbare care are la bază contextul actual.Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creşterea investiţiilor în unele zone şi, din când în când, redistribuirea altora.”

Reclamă

Se pre că această nouă modalitate de a se face selecția știrilor care ar trebui publicat pe site-ul MSN ar duce la concedierea a 50 de persoane. Până de curând Microsoft, ca multe alte companii tehnologice, plătea furnizori de ştiri pentru conţinutul utilizat pe site-ul său web. Seattle Times menționează că, Bill Gates, va păstra doar o echipă de jurnalişti cu normă întreagă.

Cei aflați în pragul concedierii sunt foarte afectați de acest incident. Mai mult pentru schimbare  unei paradigme decât pentru pierderea unui loc de muncă. „E demoralizant să crezi că maşinile ne pot înlocui, dar înspre acolo mergem.”

Suntem în plină revoluție tehnologică

Bill Gates a luat o decizie care ne amintește de era în care ne aflăm. Se pare că ne aflăm într-o plină revoluție tehnologică. O schimbare de paradigmă în care inteligența artificială nu mai necesită o implicare atât de mare din partea omului. Aceasta începe să preia multe din funcțiile care necesitau implicarea cognitivă a omului. Algoritmii reușesc să genereze rezultate în funcție de parametrii doriți de om.

O parte dintre jurnaliști au precizat că funcția lor nu ar putea fi preluată în totalitate de inteligenţa artificială. Această nereușind să surprindă etosul unui site  şi ar putea publica poveşti inadecvate.