Fondatorul Microsoft, Bill Gates, are de gând să construiască un hotel de lux la Vatican. Miliardul în vârstă de 66 de ani a câștigat licitația organizată de Vatican, însă proiectul de mare anvergură nu este pe placul Papei Francisc. 

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, vrea să deschidă la Vatican un hotel luxos. Conform presei internaționale, proiectul va cuprinde două restaurante, un centru spa și o sală de sport. Din păcate, proiectul lui Gates ar putea crea probleme Bisericii. Ideea unui hotel de lux în Vatican ar dăuna principiilor morale ale Papei Francisc, care este împotriva bogaților din preajma oamenilor săraci.

Bill Gates îşi deschide hotel de lux la Vatican, însă Papa Francisc nu este de acord

Compania Fort Partners/ Four Seasons, care îi aparține în proporţie de 75% lui Bill Gates, a avut câștig de cauză, deși alte 60 de companii au depus scrisori de intenție, în ultimii ani.

Hotelul de lux cu 64 de camere și 11 apartamente ar fi poziționat la doar 300 de metri de Basilica San Pietro și ar putea fi inaugurat în anul 2025. Și prețurile vor fi pe măsură! Pentru o noapte de cazare, costul minim de închiriere va fi de 490 de euro.

foto: social media

În prezent, Bill Gates se află pe locul al cincilea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de revista Forbes. Miliardarul a coborât în clasament după ce a divorțat de Melinda French Gates.

Gates s-a aflat pe lista miliardarilor încă din 1987 şi este pentru prima dată când coboară sub cea de-a treia poziţie de la lansarea topului prestigioasei reviste.

Averea lui Bill Gates este momentan de 129,6 miliarde de dolari, în timp ce Mark Zuckerberg, cu 132 de miliarde de dolari, ocupă poziţia a patra.