Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a lansat în ultima perioadă mai multe avertismente extrem de dure. În ultima sa profeție, filantropul american spune că omenirea trebuie să se pregătească pentru alte pandemii, mult mai periculoase decât cea prezentă.

1. Semnal de alarmă tras de Bill Gates

De ceva vreme Bill Gates trage astfel de semnale de alarmă foarte des. El vrea să atragă atenția guvernelor privind măsurile care trebuiesc luate pentru a preveni riscurile unei viitoare pandemii. Omul de afaceri spune că următoarea pandemie ar putea fi mult mai gravă decât cea de Covid-19 și să omoare mai mulți oameni.

Filantropul face apel la marile țări să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următoarea epidemie globală. Deși tulpinile Delta și Omicron ale Covid-19 sunt extrem de transmisibile, Bill Gates este convins că vin vremuri grele.

Mai clar, omul de afaceri spune că omenirea s-ar putea confrunta cu un agent patogen care este la fel de contagios, dar cu o rată de mortalitate mai mare.

2. Apel către bogații planetei

Bill Gates consideră că prioritățile lumii în acest moment sunt ciudate. De asemenea, el este de părere că depinde de filantropi și de guvernele bogate să abordeze inechitatea vaccinurilor.

“Când vorbim despre cheltuirea a miliarde de dolari pentru a salva trilioane de daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a spus Gates.

El a subliniat că eforturile aparent uriașe chiar și în termeni economici ar preveni daune mult mai grave. Miliardarul a mai explicat că o mare parte din inovațiile necesare pentru pregătirea unei viitoare pandemii ar putea fi necesare și în abordarea altor probleme deja existente.

Prin aceste probleme medicale deja existente ne referim la crearea unui vaccin pentru HIV. De asemenea, aici pot fi cuprinse și dezvoltarea unor vaccinuri mai bune pentru tuberculoză și malarie.