Reclamă
Reclamă

Busuiocul este o plantă aromatică care este adesea folosită în gătit, dar are și o utilizare interesantă în ritualuri și vrăji. Busuiocul este originar din India, unde este considerat o plantă sacră, iar utilizarea sa ca plantă aromatică se extinde încă din secolul al XIV-lea. 

Busuiocul este o bună protecție naturală împotriva energiilor negative, aduce claritate mentală, acționează împotriva anxietății și promovează dezvoltarea mentală și spirituală.

Sursa: Social media

1. Beneficiile pentru sănătate ale busuiocului

Busuiocul este un antispastic intestinal și este folosit pentru a facilita digestia și a combate balonarea. Busuiocul poate fi folosit și în timpul dietelor, dar numai ca element secundar, și numai sub supravegherea unui specialist.Busuiocul uscat este o sursă excelentă de vitamina K, esențială pentru producerea proteinelor implicate în coagularea sângelui și, de asemenea, joacă un rol în sănătatea oaselor.

2. Proprietăți magice ale busuiocului

Busuiocul este una dintre cele mai benefice plante magice și, din fericire, una dintre cele mai ușor de găsit.  Aroma de busuioc provoacă simpatie imediată între două persoane. Acesta a fost motivul pentru care a fost folosită în ritualurile de dragoste sau pentru a calma tensiunile dintre îndrăgostiți. Busuiocul este folosit pe scară largă pentru a crește dorința sexuală   în rândul cuplurilor. Dacă se folosește tămâie cu busuioc, aceasta ajută la îmbunătățirea căsătoriei.

Reclamă

3. Ritual de busuioc pentru bani

La fel ca atâtea plante verzi magice, în vrăjitorie busuiocul este asociat cu banii. Se spune că aduce bogăție celor care îl poartă în buzunar și este folosit pentru a atrage publicul unui magazin dacă este pus puțin deasupra ușii sau la casa de marcat. De asemenea, puteți aprinde o lumânare albă în centrul unei farfurii, adăugând ulei de măsline, miere și 7 frunze de busuioc în jurul acesteia. Aprinde lumânarea și cere cu voce tare ajutor financiar sau o soluție la problema pe care o ai.

Reclamă
Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro