Băsescu nu se teme de nimic şi spune totul!  Fostul preşedinte a ieşit public cu declaraţii care în momentul în care prind veridicitate, vor deveni extrem de grave.

Europarlamentarul Traian Băsescu, fostul președinte al României, nu se teme de actuala clasă politică şi tranşează fiecare acţiune. Băsescu este de părere că în prezent, România nu are nevoie de legi noi pentru a a aplica măsurile de prevenire a pandemiei de coronavirus. Potrivit lui Băsescu, România a adoptat în urmă cu peste 10 ani regulamentul Organizației Mondiale a Sănătății privind combaterea pandemiilor. Astfel, pe baza acelui document se pot aplica restricţii după resticţii, fără nicio aşteptare.

Băsescu nu se teme de nimic şi spune totul

„România a falsificat situația pe care o avea, este evident că nicidecum nu era pe sfârșit de pandemie sau nu atinsese vârful pandemiei, când s-au relaxat măsurile. Rezultatele falsificării și al numărului mic de teste care s-au făcut, se văd acum”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Băsescu a fost întrebat şi ce părere are despre legea carantinării şi dacă aceasta este utilă pentru România. Fostul şef de stat  a explicat că nu crede și a venit a şi explicat clar de ce, dar a şi prezentat dovezi despre tot ce înseamnă carantină și izolare, dar și ce presupune pandemia pentru România.

„Eu cred că nu este necesară nicio lege. Avem toate instrumentele necesare pentru a trata această pandemie sau epidemie la nivel local. Vreau să vă explic puțin despre ce e vorba. În primul rând, această pandemie este gestionată de cea mai reputată organizație din punctul de vedere al sănătății, de OMS, care este structură a organizației Națiunilor Unite”, explică Băsescu.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat. S-au acceptat mai multe amendamente în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional. Cum proiectul a fost amânat, acesta intră în dezbatere luni.