Un bărbat, Mickey Barreto, a fost arestat pentru că a locuit gratuit cinci ani la Hotelul New Yorker din orașul New York, după ce a plătit doar pentru prima noapte de cazare, profitând de o lege locală a locuirii. Acesta se confruntă acum cu acuzații de fraudă și riscă să fie închis.

În 2018, Barreto a rezervat o noapte la hotel, plătind 200,57 de dolari, după care a încercat să se folosească de Codul de stabilizare a chiriilor din New York pentru a obține un contract de închiriere de șase luni. A fost însă evacuat, dar a dat în judecată proprietarii hotelului și a câștigat dreptul de a rămâne în cameră, datorită absenței lor de la ședințele de judecată.

Între timp, Barreto s-a implicat în activități frauduloase, prezentându-se ca proprietarul hotelului și încercând să câștige controlul asupra conturilor bancare ale acestuia. A fost pus sub acuzare în 2019 de Biserica Unificării, actualii proprietari ai hotelului, pentru declararea falsă a proprietății pe LinkedIn și alte încercări de fraudă.

Poliția l-a arestat în februarie, iar procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, a afirmat că Barreto a revendicat fraudulos dreptul de proprietate asupra hotelului, unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului. Cu 24 de capete de acuzare, inclusiv 14 pentru fraudă, Barreto ar putea petrece câțiva ani în închisoare dacă va fi găsit vinovat.