Sunt veşti bune pentru o categorie de angajaţi. Sunt anunţaţi bani în plus la salariu pentru români. O categorie de români vor primi bani în plus de la data de 1 iulie. Decizia a fost publicată şi în Monitorul Oficial.

Reclamă

Este vorba despre personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar. Această categorie de angajaţi va beneficia de măriri salariale, de la 1 iulie 2020. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, astfel totul este irevocabil. Potrivit unei legi publicate joi, 21 mai, în Monitorul Oficial aceşti angajaţi au parte de suplimente la salariu. Este vorba despre angajați precum kinetoterapeuți, asistenți sociali sau bioingineri medicali.

Reclamă

Bani în plus la salariu. Cine sunt românii care primesc venituri salariale

Potrivit Legii nr. 64/2020 se decide faptul că, începând cu data de 1 iulie, fiziokinetoterapeuții și bioinginerii medicali pot ajunge la un salariu de maximum 5.976 de lei. Decizia intră în vigoare dacă aceştia lucrează în unități clinice.

De altfel, cei care asigură serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă vor ajunge la un salariu de cel mult 6.376 de lei. În acelaşi timp, toate aceste categorii de angajaţi din unitățile sanitare și de asistență medico-socială vor avea un salariu de maximum 5.677 lei.

Mai mult, logopezii, sociologii, profesorii de cultură fizică medicală, kinetoterapeuţii şi asistenţii sociali sunt cei care se află pe lista creşterilor salariale de la 1 iulie. Mai exact, angajaţii din unitățile clinice pot avea un venit de 5.896 de lei. La serviciile de ambulanță, primiri urgențe și terapie intensivă salariul majorat va fi de cel mult 6.262 de lei.

De altfel, pentru cei care lucrează în unități sanitare și de asistență medico-socială se pregăteşte un salariu destul de mare. Acest venit salaria va fi de cel mult 5.590 de lei pe lună. De altfel, mai multe limite ale salariului de bază personalului de conducere din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.