Balenciaga face ce face și ajunge, din nou, sub lupa fanilor. De data asta, casa de modă nu a mai lansat nicio colecție bizară, ci a ales să stârnească un val de reacții doar printr-o ședință foto. Cei care au văzut, deja, imaginile se declară total dezamăgiți de inițiativa brandului.

Balenciaga a fost mereu în vizorul publicului și al iubitorilor de fashion. Brandul a fost mereu la înălțime și nu și-a dezamăgit deloc clienții fideli. În ultima vreme, articolele vestimentare lansate de ei, dar și accesoriile au mers într-o zonă bizară, dar se pare că asta era exact nota definitorie pentru ei. Însă, de data asta, Balenciaga a mers mult prea departe și au agitat apele în întreaga lume a modei.

Noua campanie a brandului s-a bucurat de o ședință foto care a i-a făcut pe mulți să se uite de două ori, în speranța că nu au văzut bine prima dată. Ei bine, ba da, au văzut corect din prima. Cele mai recente modele ale brandului sunt niște copii. Nimic neobișnuit până aici, însă ipostazele în care au fost fotografiați minorii nu sunt deloc unele normale.

Balenciaga a intrat într-un scandal uriaș. Cel mai recent pictorial al brandului a scandalizat o lume întreagă balenciaga.com

Balenciaga a comis-o de data asta

În fiecare imagine au fost presărate elemente BDSM. Inocența copiilor și accentele erotice au scandalizat o lume întreagă, mai ales că acest subiect este unul destul de sensibil. Multe voci au susținut că Balenciaga încurajează traficul de minori, dar și pornografia infantilă.

Imediat după ce au realizat gafa enormă pe care au făcut-o, reprezentanții brandului au postat un mesaj prin care își justificau alegerea. Potrivit acestora, intenția lor nu a fost nicio secundă aceea de a dăuna copiilor sau de a-i pune în situații stânjenitoare. Chiar și așa, se pare că Balenciaga a pierdut deja câteva milioane de fani. Pe TikTok, au devenit virale persoanele care aruncă la gunoi genți și alte accesorii semnate de brand, în semn de protest.