Dacă nu știi ce atracții turistice să vizitezi la noi în țară, te ajutăm noi să te decizi! Iată mai jos un top cu cele mai frumoase atracții turistice din România:

Castelul Bran

Castelul Bran este adesea asociat cu Dracula, deși nu există nicio indicație că autorul Bram Stoker știa despre acest castel medieval. Castelul, un punct de reper românesc, are o calitate de basm. Acesta este situat pe un deal împădurit lângă Brașov. Cu rădăcini datând din secolul al XIII-lea, acest castel medieval este astăzi un muzeu care prezintă arta și mobilierul colectat de regina Maria. De asemenea, găzduiește un muzeu în aer liber cu clădiri țărănești românești din întreaga țară.

Centrul istoric Sighișoara

Dacă aveți noțiuni preconcepute despre cum a fost viața medievală, Centrul Istoric Sighișoara le va îndeplini cu siguranță. Orașul vechi Sighișoara este cu siguranță medieval. Găsit de sașii transilvăneni din secolul al XII-lea, Sighișoara este un excelent exemplu de oraș medieval fortificat. Are străzile tradiționale înguste flancate de clădiri colorate din piatră. Este locul de naștere al lui Vlad Țepeș, inspirația pentru Dracula lui Bram Stoker. Sighișoara își sărbătorește medievalitatea în fiecare iulie cu un festival care include trupe rock.

Atracții turistice din România pe care străinii le vizitează des

Cimitirul Vesel

Cimitirul vesel din orașul Sapanta nu este un cimitir obișnuit. Este mai degrabă o galerie de artă populară, cu pietre funerare colorate, cruci și statui care sărbătoresc viața decedatului. Această tradiție plină de culoare a început cu un băiat de 14 ani care a început să cioplească cruci în 1908. A adăugat poezii și a pictat pe cruce un portret al decedatului. Și astfel s-a născut o tradiție. Fundalul de pe toate este albastru intens, cu alte culori care simbolizează viața, moartea și fertilitatea.