Administrația spațială a poreclit asteroidul 163348 (2002 NN4) și este de așteptat să ajungă în apropierea Terrei, sâmbătă dimineața, potrivit dailystar.co.uk.

Reclamă

Se estimează că asteroidul are între 250 și 570 metri. Deci ar putea fi mai înalt decât Empire State Building (443m) și London Eye (135m) combinate. NASA a clasificat obiectul ca un asteroid Aten, care este o rocă spațială care urmează o orbită foarte largă în jurul Soarelui.

Reclamă

Oamenii de știință nu cred că asteroidul se va ciocni cu Pământul. Totuși îl vor supraveghea în caz că va intra în atmosfera Pământului din întâmplare. Asteroidul 163348 (2002 NN4) este de așteptat să depășească Pământul la 8.20 duminică dimineața. Se crede că roca spațială călătorește cu o viteză de 5,2 kilometri pe secundă sau 11200 mile pe oră.

Asteroidul este considerat un obiect aproape de Pământ

Asteroidul se va apropia de Pământ la o distanță de 13,25 Distanță Lunară sau 0,03425 unități astronomice față de Soare. Aceasta se află la aproximativ 5,1 milioane km (3,2 milioane mile) de planeta noastră.

În ciuda distanței sale față de Pământ, NASA consideră roca spațială un Obiect Aproape de Pământ. Toate NEO-urile asteroizilor care se apropie de Pământ în cadrul a 1.3 unități astronomice sunt supravegheate.

Odată ce asteroidul a trecut cu siguranță pe Pământ. Acesta ar putea să mai revină în 2024, estimează NASA. Astronomii urmăresc în prezent aproape 2.000 de asteroizi, comete și alte obiecte care amenință planeta.

Un NEO este un termen folosit pentru a descrie „cometele și asteroizii care au fost trimiși de atracția gravitațională a planetelor din apropiere în orbite care le permit să intre în orbita Pământului”.

NASA JPL a clasificat 2002 NN4 drept„ Asteroid potențial periculos „datorită trecerii sale apropiate de Pământ. Pe baza luminozității și a modului în care reflectă lumina, 2002 NN4 are probabil între 0,254 și 0,568 kilometri în diametru. Ceea ce îl face mic în termeni absoluți, dar este mai mare decât 90%  dintre majoritatea asteroizi. Ca dimensiuni foarte comparabile cu un teren de fotbal.

Ultima dată când Pământul a văzut un asteroid de o scară apocaliptică  a fost când roca spațială  a dus la dispariția dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani.