Este anunțul zilei. De la 1 iunie se produc schimbări mari pentru români. Mai ales pentru cei care vor să meargă pe litoralul Mării Negre. Potrivit celor spuse de ministru, românii se pot gândi la vacanţă în faza actuală a epidemiei.

Reclamă

De altfel, Nelu Tătaru mai atrage atenția asupra faptului că relaxarea trebuie să se facă etapizat. Acesta a mai explicat că autorităţile se gândesc, dacă actuala etapă va merge bine, la deschiderea teraselor. Aceasta ar putea fi facută în privința teraselor, de la 1 iunie şi deschiderea plajelor de la 15 iunie.

Schimbări mari pentru români. Ce declară Nelu Tătaru

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a afirmat Tătaru.

România nu scapă de măștile de protecție

Ministrul a explicat că românii nu se pot bucura în acest moment. El a explicat că atât măștile de protecție cât și distanțarea socială vor rămâne. Cel mai probabil, acestea vor rămâne până când numărul de cazuri va scădea considerabil.

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total.

Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a efectuat, vineri, o vizită la Iaşi. Scopul principal al vizitei sale a fost întâlnirea cu medicii managerii de spitale. Aceștia au discutat despre evoluția cazurilor de coronavirus și cum pot preveni acest lucru.