Suveranul Pontif are grave probleme de sănătate, care nu i-au permis să-și desfășoare activitatea.

Lumea creștină este cu sufletul la gură, după ce Vaticanul a anunțat că Papa Francisc este grav bolnav. Suveranul pontif și-a anulat toate activitățile.

Papa Francisc este grav bolnav și are nevoie de îngrijri medicale

Papa Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, se confruntă cu probleme de sănătate. Suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, ar avea „o stare febrilă”, care nu i-a permis să-și onoreze întâlnirile și activitățile de vineri.

Vestea a fost primită cu îngrijorare și tristețe de către credincioșii din întreaga lume, care se roagă pentru recuperarea rapidă a Papei. Atât oamenii de rând, cât și liderii religioși, și-au exprimat susținerea și rugăciunile pentru Papa Francisc. Oamenii speră că suveranul de la Vatican se va recupera în curând și va reveni la activitățile sale obișnuite.

Potrivit comunicatului oficial emis de Vatican, Papa Francisc se confruntă cu probleme de sănătate care i-ar fi provocat febră. Astfel, a fost sfătuit de medici să-și reducă activitățile și să se odihnească în această perioadă.

Anularea întâlnirilor programate pentru ziua de vineri este o măsură de precauție, pentru a-i permite Papei să se concentreze pe recuperare și odihnă.

Vaticanul a mai transmis că Papa Francisc primește îngrijire medicală adecvată și că se așteaptă ca el să se refacă în curând.

Papa Francisc trăiește doar cu un plămân. Celălalt i-a fost scos

În urmă cu mai mulți ani, liderul spiritual al Bisericii Catolice a fost supus unei intervenții chirurgicale majore. Atunci, medicii au decis să-i extirpeze o parte dintr-un plămân, din cauza unei boli pulmonare grave.

Starea Papei Francisc de sănătate îngrijorează pe toată lumea. Suveranul dă semne că organismul său este slăbit, mai ales după ultimele sale apariții în spațiul public. De Paște, acesta a apărut într-un scaun cu rotile și nu a putut lua parte, după cum prevede tradiția, la procesiunea din Vinerea Mare.

Share.