S-a aflat ce a dus la înrăutățirea stării de sănătate a prelatului

Papa Francisc a ajuns în urmă cu două zile pe mâinile medicilor. După mai multe investigații s-a decis internarea lui până la o ameliorare a stării de sănătate. Vaticanul a dezvăluit abia acum care a fost diagnosticul clar pus de către echipa medicala care îl are în vizor pe prelat. Papa Francisc a primit un tratament foarte puternic pentru a fi repus pe picioare.

Papa Francisc  suferă de bronșită infecțioasă

Papa Francisc a primit un diagnostic dificil pentru o persoană înaintată în vârstă. Mai ales dacă mai există și un fond de alte afecțiuni. Asta pentru că bronșita infecțioasă netratată poate duce la complicații extrem de periculoase.

Vaticanul a emis o informare legată de starea se sănătate a papei. În acesta este precizat faptul că prelatul este pe mâini bune și primește un tratament puternic cu antibiotice.

Medicamentația deja dă roade, astfel că s-a ajuns la o „îmbunătăţire semnificativă” a stării acestuia, susține Vaticanul. Reprezentanții structurii din care papa face parte au precizat că afecțiunea de care acesta suferă în prezent nu are legătură cu COVID.

Tratamentul pe care Suveranul Pontif îl primește este perfuzabil, astfel că acesta rămâne în continuare sub supraveghere medicală. Cu toate acestea, peste reprezentanții Vaticanului au precizat că peste câteva zile, acesta ar urma să fie externat. În această perioadă, Papa Francisc dedică timp rugăciunii și odihnii.

Inițial, prelatul își anulase programul pentru două zile. Acum, toate activitățile pe care Papa Francisc le avea în plan au fost puse ce puțin momentan în așteptare.

Papa Francisc are 86 de ani și suferă și de alte afecțiuni.  În urmă cu ceva timp, acesta a suferit o operație la colon. Prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, Suveranul Pontif s-a arătat emoționat legat de mesajele de încurajare primite de la credincioșii catolici din întreaga lume. Acesta le-a răspuns recunoscător.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.