România nu intră în Spațiul Schengen, după votul de joi de la Bruxelles. Refuzul categoric al Austriei în ceea ce privește aderarea noastră atrage însă și consecințe. Românii au fost îndemnați să-și închidă conturile la una dintre cele mai cunoscute bănci din țară.

Semnalul de alarmă a fost tras de europarlamentarul Rareș Bogdan, o personalitate vocală în ceea ce privește aderarea în Schengen. După votul de joi, el a cerut ca companiile din țară și Românii de pretutindeni să întoarcă „favorul austriecilor”.

Mai exact, românii au fost îndemnați să-și închidă conturile la Raiffeisen Bank.

Eu o spun extrem de direct. Astăzi, împotriva intereselor României și românilor a fost Austria. Din acest moment, fiecare cetățean român și mai ales companiile de stat din România (…) toate companiile mari de stat care în acest moment au carduri bancare și conturi bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste Bank sunt obligați de către fiecare român în parte să-și închidă conturile de la Raiffeisen și Erste., a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.

Austria a fost singura țară care s-a opus intrării României în spațiul de liberă circulație în cadrul votului din ședința Consiliului de Justiție și Afaceri Interne. Motivul invocat a fost valul de migranți ilegali care ajung la granițele acestei țări, pentru care și România ar fi vinovată, alături de Bulgaria.

Raiffeisen Bank se teme de răzbunarea românilor după eșecul aderării la Schengen

La scurt timp după acest anunț al europarlamentarului român, a apărut și o declarație din partea băncii Raiffeisen.

Se pare că posibilitatea ca românii să-și închidă conturile într-un număr mare după votul negativ al Austriei i-a determinat pe reprezentanții bănci să aibă o poziție care contrazice, indirect, acuzațiile oficialilor austrieci din ultimele zile.

Raiffeisen Bank International rămâne profund angajat faţă de principiile care stau la baza Iniţiativei de la Viena şi, în calitate de co-fondator al acestei iniţiative, Grupul îşi reafirmă, şi în vremuri foarte grele, angajamentul său faţă de România şi faţă de regiunea CEE. , se arată într-o postare din mediul online a băncii.