Reclamă

Românii au din ce în ce mai multe probleme din cauza veniturilor mici. Prețul alimentelor din magazine a crescut substanțial față de anul precedent. 

Datele statistice din țara noastră arată că din cinci milioane de angajați, 1,5 milioane lucrează pe salariul minim pe economie. Coșul de cumpărături a crescut cu procente uriașe față de anul trecut, iar românii nu mai fac față scumpirilor.

CITEȘTE ȘI: Se desființează aceste pensii din România? Un cunoscut politician a rupt tăcerea: Până la finalul anului…

Populația resimte cel mai mult scumpirile la alimentele de bază, precum pâinea, uleiul, zahărul, făina sau mălaiul. Diferențele sunt uriașe, iar salariile au rămas la fel.

Criza post COVID, dar și războiul din Ucraina au afectat foarte mult economia globală. Nu trebuie să uităm nici de inflație, care a ajuns la 15% și pare că nu mai scade.

Prețurile de la alimente, dar și alte servicii, au crescut în toată Europa, nu doar la noi în țară. În unele supermarketuri, costul unui coș de cumpărături s-a majorat și cu 40% în unele cazuri.

Social media

Prețurile unor alimente s-au dublat

Uleiul pare să fie cel mai afectat, prețul său aproape că s-a dublat. De la prețul de cinci lei, în prezent a ajuns să depășească 10 sau chiar 11 lei.

Prețul unui kilogram de mălai a crescut cu cinci lei, astfel că la raft se găsește și cu opt lei. Același lucru se poate spune și cu făina de grâu. Pâinea, făinoasele sau lactatele au crescut și ele cu până la 40%.

Guvernanții sunt optimiști și caută soluții pentru a-i ajuta cât mai mult pe român. S-au dat numeroase vouchere sociale, ajutor pentru încălzire, dar și alte beneficii.

De la 1 ianuarie, urmează să crească și salariul minim pe economie, astfel se vor primi mai mulți bani în mână.

Cu toate acestea, românii nu sunt foarte entuziasmați de vremurile care vor urma. Mulți își fac griji cu privire la ce vor pune pe masă, iar cei care au și copii care merg la școală, le va fi și mai greu.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro