Cu toții ne dorim un păr frumos și sănătos care să atragă privirile în jurul nostru, însă produsele scoase pe piață de diverse firme sunt foarte costisitoare.

Există diverse alimente care sporesc procesul de creștere a părului, dar au și capacitatea de a opri căderea acestuia.

Astfel, vă punem la dispoziție câteva alimente, care, consumate în mod regulat pot aduce părului o mulțime de beneficii:

Primul aliment din lista noastră este reprezentat de ouăle de pasăre. Se știe încă din cele mai vechi timpuri că acest aliment este o sursă bogată de acizi grași omega-3. Gălbenușul este foarte hrănitor pentru îngrijirea firului de păr. De asemenea, există o mulțime de măști de păr pe bază de ou pe care dumneavoastră le puteți face acasă.

În continuare vom vorbi despre beneficiile bananelor. Acestea conțin potasiu, un mineral care este recunoscut prin faptul că transformă aminoacizii în proteine, contribuind la producerea keratinei. Fiind o proteină care acționează asupra stratului exterior al firului de păr,  are rol și în reglarea rezistenței acestuia.

Alimente care ajută la sporirea procesului de creștere a părului

Al treilea aliment este reprezentat de avocado despre care se spune că stimulează producția de colagen și elastină, două substanțe importante care acționează la nivelul sănătății pielii și părului. Bogat în acizi grași esențiali, proteine de calitate superioară și antioxidanți, acest aliment hrănește celulele și firele de păr, producând și o creștere mai rapidă a acestuia.

Stridiile sunt recomandate pentru că au în componența lor o cantitate mare de zinc. Zincul este un mineral care ajută și la creșterea, dar și la regenerarea aspectului rezistent al părului. Acest aliment nu este pe gustul tuturor, dar ne întărește organismul. Specialiștii ne atrag atenția asupra faptului că zincul consumat în exces are și efecte negative asupra organismului nostru, căci părul poate să înceapă din nou să cadă.

Ultimul aliment este frecvent găsit în dieta romanilor și este vorba despre fasole, căci fasolele aduc organismului nostru un conținut mare de biotină, zinc și acid folic.