Alertă meteo 25 mai. Pentru prima zi a săptămânii, meteorologii au emis o nouă alertă de vreme severă. Temperaturile sunt în scădere, iar ploile vor continua să îşi facă apariţia pe întreg teritoriul ţării. De altfel, vântul va lua din nou aspect de vijelie în cea  mai mare parte a teritoriului, cu precădere în zonele de deal şi de câmpie.

Alertă meteo 25 mai

Administrația Națională de Meteorologie anunţă temperaturi deosebit de scăzute pentru azi. Vremea va fi mai rece decât de obicei, mai ales pentru finalul lunii mai. Din nefericire, meteorologii ne anunţă că nu scăpăm de ploi nici în această perioadă. Regimul pluviometric în cursul zilei de luni va fi excedentar în regiunie estice, sud-estice și local în cele sudice și centrale. În rest, cantitățile de precipitații sunt în general deficitare.

Astfel de regimuri se vor menţine pe tot teritoriul ţării. Cel mai probabil, după jumătatea lunii iunie, temperaturile vor fi în regimul normal pentru această perioadă. Până atunci, vremea se menţine destul de rece, iar ploile vor fi prezente zi de zi în mare parte a teritoriului.

Alertă meteo 25 mai. Vremea în ţară

În Banat, maximele se situează între 23 și 25 de grade Celsius, iar mediile minimelor vor fi între 10 și 14 grade Celsius. În Crișana, temperaturile sunt și ele scăzute, maximele vor fi între 10 și 12 grade Celsius. Minimele vor coborâ spre 8 grade. În Transilvania, maximele sunt cuprinse între 20 și 24 grade Celsius, iar minimele cresc ușor față de zilele precedente până în jurul valorii de 8 grade.

În Muntenia, vremea se meţine rece, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius. În Dobrogea şi Moldova temperaturile cresc ceva mai mul. Astfel termometrele vor înregistra valori cuprinse între 14 şi 25 de grade Celsius. În aceste două regiuni, ploile vor continua să îşi facă apariţia, iar vântul va sufla moderat, noaptea cu aspect de vijlie.