Imaginile îți pot tăia răsuflarea chiar de la prima vedere

Deși Albania este o țară mică, există câteva locuri absolut superbe de vizitat. Mai mult decât atât, sunt numeroase activități pe care le poți întreprinde. Se învecinează cu Macedonia, Grecia, Kosovo și Muntenegru, coasta lungă a Albaniei este una dintre cele mai frumoase și interesante locații.

În ultima vreme, Albania a devenit o zonă tot mai des vizitată de turiști. Pe de altă parte, se pare că rămâne extrem de nedescoperită și complet nealterată. Albania se mândrește cu unele dintre cele mai bune exemple de arhitectură otomană din lume. Alături de peisaj este aerul mediteranean extrem de limpede și plajele fabuloase.

Topul locurilor de vizitat

Riviera albaneză – Plaja Himara

Riviera albaneză este cel mai popular loc din țară pe care îl vizitează turiștii. Are o reputație tot mai mare ca locație muzicală importantă, multe festivaluri internaționale de muzică având loc aici.

Orașul Himara, situat pe malul mării, este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat de pe rivieră. În timp ce Porto Palermo Beach, Llamani Beach și Filikuri Beach sunt unele dintre cele mai mari întinderi de nisip din zonă.

Tirana 

Capitala Albaniei, Tirana, va fi punctul de plecare pentru mulți oameni care explorează cele mai bune locuri de vizitat din această țară. Orașul găzduiește puține locații turistice care trebuie neapărat vizitate. Oamenii din Capitală, ca și mare majoritate a localnicilor albanezi, sunt excepțional de prietenoși. Orașul este accesibil, cu mâncare și băuturi savuroase și delicioase.

Albania, un loc vizitat de tot mai mulți turiști. Peisajele sunt de-a dreptul magnifice
Arhivă presă

Parcul Național Theth 

Departe de cele mai mari orașe ale Albaniei, în nordul țării, se află Theth. Situat la înălțime în Alpii albanezi, Theth este o zonă desemnată de o frumusețe naturală excepțională și este ușor de înțeles de ce.

Parcul Național Theth este poate cel mai frumos loc din întreaga Albanie, cu cascada Grunas și Turnul Lock-in, ambele extrem de populare printre vizitatori. Vârfurile muntoase Thethi, Boga, Razma și Vermoshi oferă o experiență de neuitat a Albaniei în cea mai naturală stare a sa.

Vlore

În sud-vestul Albaniei se află populara stațiune de coastă Vlore, care a fost mult timp cunoscută mai ales pentru producția sa de măsline. Se crede că adăpostește aproximativ 280.000 de măslini.

Vlore are multe obiective turistice importante. Poate cel mai faimos dintre ele este clădirea Proclamației de Independență a Albaniei, unde Albania și-a declarat independența în urmă cu puțin peste 100 de ani.

Distribuie

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii