Ești sau nu dependent de telefonul mobil? Se spune că epoca în care trăim este epoca omului închistat în internet și tehnologie. Este adevărat că tehnologia a făcut progrese enorme de-a lungul timpului, însă ființa umană pare să folosească în exces ceea ce are ea de oferit.

În urma unor studii îngrijorătoare, s-a stabilit faptul că telefonul mobil a devenit pentru foarte multe persoane o dependență serioasă, asemenea altor droguri. Dacă obiceiurile tale se află printre cele enumerate mai jos atunci înseamnă că ai dezvoltat o dependență serioasă față de el!

Iată cum aflii dacă este dependent de telefonul mobil

Ești tentat ca atunci când te trezești să pui mâna pe telefon? Ei bine, un prim simptom al dependentei este grija excesivă de a controla smartphone-ul în mod constant.

Specialiștii spun că dependenții își verifică telefonul mobil fără vreun scop anume. Aceștia chiar își întrerup alte activități doar pentru a sta pe el.

Dacă devii nervos, agitat și anxios atunci când nu-ți găsești telefonul, reprezintă o gravă problemă.

Afla dacă ești dependent de telefonul mobil

Este un gest foarte urât atunci când ieși în oraș cu cineva, iar persoana respectivă stă doar cu nasul în telefon.  Făcând asta, faci persoanele din jurul tău să se simtă excluse. Dacă ai tendința să negi faptul că nu petreci mult timp pe Smartphone, chiar dacă faci asta, reprezintă alt simptom al dependentei de telefon.

Altă problemă este panica de a rămâne fără baterie la telefon sau fără acces la internet. Aceste lucruri reprezintă coșmarul oricărui dependent de telefon. La aceasta se se adaugă teama continua de a nu pierde telefonul mobil. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă asupra acestui lucru. Se află în joc și sănătatea acestor oamenii, căci vederea este afectată într-un grad ridicat.

Astfel, oamenii ar trebui să înțeleagă că tehnologia a fost creată pentru a le ușura viața, nu pentru a-i îndepărta de lumea exterioară, de prieteni și de familie. La fel ca alte dependențe, dependența de telefon se poate trata!