Deoarece nu știm cu adevărat cât de multă pastă de dinți este bună pentru periaj, fiecare folosește cantitatea care îi place. Experții spun că utilizarea excesivă a pastei de dinți poate avea un efect negativ asupra dinților și a sănătății orale. Citește mai departe pentru a afla de câtă cantitate ai nevoie pentru a-ți curăța dinții.
Se presupune în mod universal că o cantitate mai mare de pastă de dinți duce la dinți și gingii mai curați. Încă din copilărie, am fost învățați că trebuie să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi, o dată dimineața și apoi înainte de a ne băga în pat, pentru a ne menține igiena orală în cea mai bună formă.
Și astfel, pasta de dinți devine un element de bază al rutinei tale de igienă dentară. Cu toate acestea, experții în sănătate orală spun că trebuie să vă periați, dar pasta de dinți nu este atât de necesară.
Este în regulă să te speli fără pastă de dinți?
Potrivit studiilor, da, este perfect în regulă să evitați pasta de dinți. Medicii stomatologi spun că periuța de dinți este cel mai important instrument pentru igiena orală. Prin urmare, pasta de dinți este doar un accesoriu.
Studiile au arătat că periajul fără pastă de dinți este la fel de eficient în îndepărtarea plăcii dentare. Ba chiar mai mult de atât, în unele cazuri, este chiar mai eficient.
Ce este placa dentară?
Cu toții avem o anumită cantitate de placă dentară. Este o peliculă lipicioasă care se formează pe dinți atunci când bacteriile din gură se amestecă cu alimente zaharoase și cu amidon.
Periajul și folosirea aței dentare sunt cele două modalități prin care poți scăpa de placa dentară. Dacă este ignorată pentru mult timp, aceasta se poate întări și se poate transforma în tartru. Placa dentară duce la carii, boli precum gingivita și alte infecții.
Potrivit experților în sănătate, pasta de dinți nu este necesară pentru a scăpa de placa bacteriană. Se pare că perii unei periuțe de dinți sunt suficiente pentru a șterge bacteriile.
Adevărul despre pasta de dinți: Din ce este făcută?
Pasta de dinți este alcătuită din următoarele substanțe chimice:
Fluorură: Este o substanță chimică prezentă în toate pastele de dinți care ajută la menținerea smalțului puternic și la prevenirea cariilor.
Abrazivi: Acestea sunt substanțe chimice care luptă împotriva acumulării plăcii bacteriene, dar o cantitate prea mare poate dăuna sănătății dentare.
Arome artificiale: Fie că este vorba de o pastă de dinți cu aromă dulce, sărată, mentolată sau cu aromă de bubblegum, aceasta va folosi o formă de aromă.
Detergenți: Multe tipuri de pastă de dinți sunt pline de detergenți. Acestea formează spumă în timp ce vă periați.
Umectanți: rețin apa și îi dau o consistență de pastă.
Coloranți artificiali: Multe tipuri de pastă de dinți sunt roșii, verzi și albastre pentru mai multă atractivitate și folosesc nuanțe artificiale.
De asemenea, mulți oameni înlocuiesc pasta de dinți cu sare, bicarbonat de sodiu sau peroxid de hidrogen, în special cei care doresc să evite unele dintre ingredientele care se găsesc în multe mărci comerciale, cum ar fi îndulcitorii artificiali.