Reclamă

Acuzațiile grave îi vizează pe doi dintre șefii care lucrează în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Din primele informațîi s-ar părea că aceștia ar fi luat mită. Mai mult, cei doi ar fi creat cadrul pentru semnarea unor contracte cu diferiți oamnei de afaceri. Acuzațiile au fost recunoscute de amândoi angajațîi.

Reclamă

Acuzațiile vizează sectorul economic din cadrul Institutului

Acuzațiile se aduc fostului director financiar-contabil și fostului seef al Biroului de Achizițîi Publice.  Acum , procurorii din cadrul DNA, secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție u intrat pe fir. Aceștia au sesizat instanța de judecată  cu acordurile de recunoaștere a vinovăției. Asta pentru că ambii foști șefi și-au recunoscut pe deplin faptele. Cei doi urmează să fie judecați pentru că au permis accesul unor persoane neautorizate la informațîi confidențiale ale unitățîi. Totul în scopul obținerii unor sume de bani și pentru luare de mită în formă continuată.

Acuzațiile grave la adresa a doi sefi de la Fundeni

Favoruri pe contracte publice

Acuzațiile îi vizează pe Emilia Grigore și Adrian Pârvulescu, care ocupau funcțiile respective în cadrul Institutlui Fundeni.Potrivit datelor publice, cei doi le-ar fi oferit unor afaceriști date de ordin confidențial. Aceștia la rândul lor ar fi avut nevoie de informațiile nedestinate publicitățîi pentru a încheia mai multe contracte. În urmă documentelor, firmele respective ar fi frunizat către unitatea spitalicească echipamente și produse medicale.

”Informațiile nedestinate publicitățîi oferite de inculpata Emilia Grigore ar fi reprezentat printre altele date despre firma concurență, acordul cadru încheiat de spital cu o formă concurență.(…) De asemenea documentația de atribuire a contractelor ar fi fost întocmită astfel încât să avantajeze anumite firme.(…)Pe baza unor specificațîi tehnice pe care inculpatul Adrian Pârvulescu le-ar fi obținut de la persoanele care controlau acele unități.”se arată în comunicatul DNA.

Acuzațiile vizează și faptul cs inculpațîi ar fi beneficiat între anii 2008-20012 de bilete de avion și vacanțe plătite. Favorurile proveneau tocmai de la oameni de afaceri cu care aceștia încheiau contractele ilegale.