Chiar dacă nu mai face parte din guvernare, Cristian Ghinea, de la USR, a vorbit despre procentul cu care ar putea fi majorate pensiile românilor. 

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, a declarat că pensiile ar putea fi majorate cu până la 27%, conform Planului Național de Redresare și Reziliență. Acesta susține că social-democrații se plâng de faptul că PNRR nu le permite creșterea pensiilor, însă aceasta este o simplă manipulare. 

Cristian Ghinea a scris pe Facebook faptul că Guvernul României poate mări în acest moment pensiile cu 27 %. Acesta este procentul permis în PNRR. Totuși, el specifică că guvernanții nu măresc pensiile nici măcar cu 10 %, deși PSD a promis o creștere de 40%. 

CITEȘTE ȘI: Iohannis a intervenit în subiectul momentului! Președintele a spus clar: Cresc salariile și pensiile?

PSD nu vrea să mărească pensiile

Din punctul său de vedere, problema legată de creșterea pensiilor este una dintre cele mai mari manipulări politice din ultima perioadă, la noi în țară. Oficialul spune că PSD are posibilitatea să crească pensiile chiar și mâine dacă își dorește acest lucru și dacă există bani suficienți la buget pentru acest lucru.  

La începutul lunii în curs, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre majorarea pensiilor din România. Oficialul a fost extrem de dur și a spus că dacă ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, nu găsește o soluție viabilă, acesta ar trebui să se retragă. Pe de altă parte, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a declarat că pensiile ar trebui majorate cu un procent de 16%. 

A dat cărțile pe față! Acuzații dure la adresa PSD: Pot majora pensiile și mâine!
social media

Nicolae Ciucă a declarat că cifrele vor fi făcute publice după ce se va calcula proiectul de buget pentru anul 2023.

Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor 

Și președintele Klaus Iohannis a vorbit despre majorarea pensiilor. Șeful statului a lăsat să se înțeleagă că pensiile vor crește cu siguranță în România. Totuși, el a spus că valoarea majorării pensiilor și a salariilor vor fi făcute publice după ce vor fi făcute calculele necesare. Mai exact, trebuie făcut bugetul pe anul 2023, abia apoi se va anunța procentul cu care cele două venituri vor fi majorate.    

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.