Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre creșterea salariilor și a pensiilor românilor.  

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți seara, o declarație de presă în care a vorbit despre mai multe subiecte importante pentru români. Șeful statului a dat de înțeles că pensiile și salariile vor crește, în România.  

Șeful statului a explicat că valoarea majorării pensiilor și a salariilor vor fi făcute publice după ce vor fi făcute calculele necesare. Mai exact, trebuie făcut bugetul pe anul 2023, abia apoi se va anunța procentul cu care cele două venituri vor fi majorate.  

CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu căldura în România, iarna aceasta. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Ce spune Iohannis despre creșterea salariilor și a pensiilor

Pe de altă parte, oficialul de la Cotroceni spune că în ciuda crizelor multiple cu care se confruntă toată lumea, în România economia a crescut considerabil. Acest lucru oferă speranța că atât salariile, cât și pensiile, vor fi mărite. Scopul acestei măsuri este de a compensa creșterea uriașă a prețurilor cu care ne confruntăm în ultima perioadă.  

Klaus Iohannis a mai vorbit și despre coaliția de guvernare, formată de PNL, PSD și UDMR. Ținând cont de tensiunile care au loc tot timpul între social-democrați și liberali, șeful statului spune că acestea fac o mare greșeală. Mai exact, ambele partide vor să se axeze pe teme de mare actualitate, înainte de a vorbi cu partenerul de coaliție. Cu toate acestea, oficialul susține că acest lucru nu este „o catastrofă”.   

Iohannis a intervenit în subiectul momentului! Președintele a spus clar: Cresc salariile și pensiile?
captură tv

Iohannis: Coaliția de guvernare funcționează bine

Astfel, concluzia președintelui țării noastre este că atât coaliția de guvernare, cât și Guvernul în sine, „funcționează bine”. 

„În realitate coaliţia funcţionează, Guvernul funcţionează şi ştiţi cu toţii că lucrurile sunt bine gestionate, haideţi să nu confundăm discursul politic care de multe ori vine doar să profileze pe un politician şi guvernarea care funcţionează chiar foarte bine. Vedeţi că tot timpul există întâlniri ale coaliţiei, se discută problemele şi se rezolvă. Nota Bene: sunt de acord şi le rezolvă”,  a spus Klaus Iohannis, atunci când a fost întrebat ce crede despre neînțelegerile dintre PNL şi PSD. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.