Minor de 15 ani poreclit „Oache” a incendiat un om al străzii în București.

Minorul a fost găsit vinovat pentru că a incendiat cu prenadez doi oameni ai străzii. Se parce că aceștia dormeau pe iarbaă undeva apropae de Piața Unirii din București. A fost un caz foarte mediatizat în luna august a anului 2019. Se pare că unul dintre cei doi, un tânăr de 17 ani, a fost grav afectat și mai apoi internat în spital. Minorul a fost și el internat într-o școală de corecție.

Decizia aceasta aparține unui judecător de la Tribunalul București, ea poate fi contestată la Curtea de Apel București. Potrivit portalului instanțelor, judecătorii au menținut măsură arestului preventiv dispusă față de minora. A fost dedusă din pedeapsa aplicată durata reținerii pe 24 de ore. Minorul a fost reținut începând cu data de 17 august 2019, ora 18.15, și până la data de 18 august 2019, ora 18.15, și a arestului preventiv, de la data 28 noiembrie 2019 la zi. Minorul și mama lui sunt obligați să plătească o sumă de 31.190,84 de lei unui spital bucureștean. Suma reprezentând contravaloarea serviciilor medicale oferite tânărului incendiat. mai trebuie să plătească  și alți 5.000 de euro, reprezentând daunele morale pentru victima sa. Se pare că atât minorul, cât și procurorii din Parchetul Capitalei, au contestat decizia Tribunalului.

Minor de 15 ani a incendiat un doi oameni ai străzii

În seara nefericitului eveniment, seara de 15 august 2019, când „Oache”, în vârstă de doar 14 ani, a stat întreaga noapte alături de trei prieteni, toți minori, într-un bar din Centrul Vechi al Capitalei. În jurul orei 6,00 dimineața, au vrut să plece spre casă. Iar unul dintre ei a rămas în fața clubului, alături de o altă prietena pe care o întâlnise acolo. Iar un alt minor a luat un taxi spre casă. „Oache” împreună cu un alt amic au ajuns în zona Unirii unde i-au văzut pe cei doi oameni ai străzii. Atunci adolescentul i-ar fi spus prietenului său că îi cunoaște.

„Oache” pretindea că ar fi consumat împreună cu unul dintre ei prenadez. Atunci i-ar fi spus prietenului său să meargă spre ei pentru a face o glumă. Când cei doi prieteni ar fi traversat și au ajuns în zona unde dormeau cei doi, Oache a observat că unul dintre ei avea o geantă. În interiorul acesteia aflându-se o sticlă cu prenadez. Atuci ar fi luat sticla și a turnat tot pernadezul în părul celor doi oameni ai străzii care dormeau. Apoi a observat o brichetă lângă aceeași geantă, pe care ar fi luat-o în mână.

Când și-a dat seama ce urmează să facă, amicul lui s-a ridicat și a plecat, îndreptându-se către intrarea de la metrou. „Oache” a aprins atunci cu bricheta prenadezul turnat pe capetele unuia dintre cei doi oameni ai străzii. Din cauza substanței inflamabile, părul i-a luat foc părul. După aceasta a luat foc prin propagare și celălalt om al străzii.