Toți românii trebuie să știe asta! Se pregătește o amendă usturătoare. Autoritățile anunță amendă de 20.000 de lei pentru încălcarea acestei legi. Iată despre ce categorie de români este vorba, atunci când vine vorba despre noua regulă aspră.
Amendă de 20.000 de lei pentru încălcarea acestei legi
Este vorba despre turiștii care vor veni pe litoral în minivacanța de Rusalii. Aceștia trebuie să știe că nu au voie să intre cu autoturismele pe plajă. Până acum, au existat zeci de români care au încercat să intre cu mașina pe plajă. Conform legii, amenda primită de persoanele fizice pentru o asemenea faptă ajunge la 20.000 de lei, iar cea aplicată persoanelor juridice, la 25.000 de lei. Autoritățile au anunțat că nu îi vor ierta pe cei care au de gând să încalce această lege.
Anunțul este oficial
Anunțul oficial a fost făcut de către Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). Aceștia trag un semnal de alarmă turiştilor care au de gând să viziteze litoralul de Rusalii. Același semnal de alarmă este valabil pentru tot sezonul estival. Circulația și staționarea pe plajele de pe litoralul Mării Negre sunt strict interzise.
Ce declară autoritățile
”Potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor şi a utilajelor de întreţinere a plajelor care aparțin Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral”, informează instituția.
Acest gen de fapte este pedepsit drastic indiferent că făptașul este persoană fizică sau persoană juridică. Orice acțiune interzisă se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei. Decoiza este luată în conformitate cu Ordonanța de Urgență 19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre și controlul activităților desfășurate pe plajă.
De altfel, ABADL mai transmite faptul că ”instalarea de conducte, cabluri, linii aeriene în zona costieră și zona- tampon fără actele tehnico-juridice necesare sau cu nerespectarea prevederilor acestora, precum și efectuarea de săpături pe maluri, faleze şi plaje fără avizul de gospodărire a apelor” constituie contravenție în domeniul gospodăririi integrate a zonei costiere și se sancționează conform legii. S-a tras din nou acest semnal de alarmă deoarece și în această perioadă au fost găsite mașini pe plajă, sau alte utilaje.