Reclamă

Triajul epidemiologic rămâne obligatoriu pe perioada stării de alertă. Astfel, la intrarea în instituţiile publice, dar şi în firmele private din orice domeniu, este obligatoriu triajul specific. Aceste măsuri se vor lua pe tot parcursul perioadei declarate de alertă.

Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii ministerului au transmis informaţiile oficiale, marţi, 26 mai. Într-un comunicat oficial de presă aceştia au anunţat că triajul epidemiologic este obligatoriu. Mai exact, triajul epidemiologic este obligatoriu în spaţiile închise. Se va lua temperatura fiecărei persoane, iar persoanele care nu acceptă purtarea măştii şi dezinfectarea mâinilor pot avea accesul interzis în instituţie.

Triajul epidemiologic rămâne obligatoriu la intrarea în instituţii

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, obligativitatea purtătii măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor este permanentă. Aceste măsuri sunt luate pentru a preveni infectarea cu coronavirus. Triajul epidemiologic este aplicat obligatoriu în instituţiile publice, la operatorii economici şi profesionişti. Triajul va rămâne valabil până când numărul cazurilor va fi în scădere. Până atunci, toate instituţiile au obligativitatea să respecte aceste măsuri impuse de autorităţi.

Ce se prezintă în comunicatul MS

„Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”, se arată în comunicat.

De altfel, dacă o persoană are temperatura peste 37,3 grade Celsius în momentul în care va fi verificat, i se poate interzice accesul în spaţiul închis. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii. Şi aceste obligativităţi au fost făcute de Ministerul Sănătăţii.

De altfel, temperatura se poate trece ca marjă de eroare a dispozitivului. Astfel, dacă se trece de 37,3 grade Celsius, se poate repeta testul. În acest sens, după 2 – 5 minute în care persoana se află în repaus, se mai ia odată temperatura.

„În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu”, au mai arătat reprezentanții Ministerului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro