Reclamă

Marcel Vela, anunț despre candidatura sa la Primăria Generală a Capitalei. Toţi bucureştenii aşteaptă cu sufletul la gură un nou primar. Va candida ministrul MAI la Primăria Capitalei?

Ministrul MAI, Marcel Vela, a vorbit la Realitatea Plus despre zvonurile legate de o posibilă candidatură a sa la Primăria Capitalei. Vela a liniştit-o pe Gabriela Firea, care se teme că nu va mai ieşi din nou primar. Alegerile locale din acest an vor aduce mulţi candidaţi la Primăria Bucureşti, însă Vela nu împarte aceeaşi dorinţă cu ceilalţi.

Va candida ministrul MAI la Primăria Capitalei?

„Vreau să precizez că nu am discutat niciodată acest subiect cu nimeni. Partidul Naţional Liberal s-a pronunţat cu privire la candidatul pentru Primăria Municipiului Bucureşti, aşadar pot spune că este o presupunere, o evaluare, o bănuială sau – pot să spun direct – un zvon care nu este adevărat, care nu confirmă o realitate cotidiană, o realitate administrativ-politică”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a ţinut să menţioneze, din punct de vedere politic, nici nu este membru al organizaţiei Bucureşti. Astfel, o candidatură a sa nu este posibilă. Cu toate acestea, dacă şi-ar dori, s-ar putea muta la PNL Bucureşti, însă nu îşi doreşte.

,,PNL şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la candidat, nu am discutat cu nimeni această posibilitate şi, ca să fiu şi mai direct, nu sunt nici măcar teoretic în situaţia în care să fiu într-o asemenea ipostază, nu sunt membru al organizaţiei din Bucureşti”, a mai spus Vela.

Ministrul Afacerilor Interne a vorbit şi despre preşedinta filialei PNL Bucureşti. Aceasta este nimeni alta decât Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Ea poate fi cu adevărat o rivală puternică împotriva Gabrielei Firea.

,,Avem nişte oameni extraordinari în toate organizaţiile de sector, preşedinta filialei Bucureşti, colega mea, doamna Alexandru, este un om extraordinar, sunt suficienţi candidaţi sau există deja înţelegerea, aşa cum ştiţi, şi am şi oficializat-o printr-o decizie a partidului, cum ne organizăm pentru alegerile locale”, a adăugat Marcel Vela.

Alegerile locale din acest an ar fi trebuit să se desfăşoare exact în această perioadă. Din cauza pandemiei de coronavirus, nu s-a realizat nici campania electorală, nici depunerea candidaturilor. Cu toate acestea, autorităţile se gândesc la un mod în care vor fi făcute alegerile locale, dar şi cele parlamentare. Mai mult ca sigur, acestea se vor face cu restricţii şi distanţare socială pentru a evita orice formă de îmbulzeală.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro