Reclamă

Statele Unite ale Americii necesită ajutor. România trimite Armata în sprijinul Americii. Astfel, o echipă de specialiști ai Armatei Române va pleca în State.

Este vorba despre o echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale. Echipa este alcătuită din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN. Echipa va pleca, luni, în SUA. Scopul deplasării este pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama. Tot sprijinul merge în activitățile comune de comabtere a epidemiei de coronavirus.

Ministerul Apărării Naționale a transmis aceste informații prin intermediul unui comunicat.  MApN a vorbit despre perioada în care Armata va sprijini SUA. De altfel, Ministerul a precizat și ce activități se vor desfășura în State.

Ce declară MApN

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, a transmis MApN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program). Acest program a fost lansat în anul 1993. Programul este coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

„Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe şi de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia”, mai arată MApN.

La ora actuală, per total, Statele Unite ale Americii au cele mai multe cazuri de pe Glob. Din peste 5 milioane de cazuri, SUA are aproape doua milioane. Mai exact, SUA înregistrează 1,676,505  de cazuri. De altfel, numărul deceselor este foarte aproape de 100.000. Numărul persoanelor care au primit a doua șansă la viață în lupta cu covid este de 451,176, potrivit Worldometers.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro