Reclamă

România nu scapă de vremea rea. Fenomene și temperaturi istorice în următoarele zile vor cuprinde întreg teritoriul. Meteorologii au dat alerta de vreme destul de schimbătoare pentru această perioadă. Astfel, în următoarele zile, vremea va deveni destul de rece pentru aceast sfârșit de lună mai. Local, temperaturile vor scădea considerabil, mai ales în nordul, centrul și sud vestul țării.

Temperaturi istorice în următoarele zile

Duminică, vremea se strică destul de rău. Pe timpul zilei, în prima parte, cerul va fi variabil, mai mult noros. În Maramureș, Banat, Crișana și Transilvania se schimbă vremea. Ploile își vor face apariția pe arii extinse.

În cea de-a doua parte a zilei, după amiaza și seara, local, ploile vor continua să apără. Pe timpul nopții, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe îndeosebi în sud-est. Vor fi în special averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãţile de apã vor depăşi 15-20 l/mp.

În regiunile de vest și în cele din nord – vestul țării, vor exista condiții de grindină. La munte, la cote înalte, peste 1800 metri, vor exista condiții de precipitații mixte. Aici găsim ploaie și lapoviță, iar la peste 2000 de metri pot exista condiții slabe de ninsoare.

Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificãri în zona montană. Cel mai mult, în special pe crește, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h, iar local şi temporar şi în vest, sud şi centru, cu viteze în general de 45…60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 13 grade în Maramureş şi Transilvania şi 24 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 2 şi 12 grade. Vremea rea se continuă și la începutul săptămânii. În prima zi, luni, ploile vor domina nordul și sud vestul țării. Temperaturile rămân destul de scăzute pentru această perioadă. Nici grindina nu pare să slăbească România, mai ales că în ultimele zile a făcut ravagii în culturile românilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro