Reclamă

Hidrologii au actualizat marți codurile pentru râuri din Dobrogea și Moldova, conform situației hidrometeorologice actuale și prognozelor pentru următoarele 24 de ore. Potrivit unui comunicat emis de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), este în vigoare un Cod portocaliu pe râurile din județul Constanța până la miezul nopții de marți.

Totodată, un Cod galben este valabil din 1 octombrie, ora 12:00, până pe 2 octombrie, ora 9:00, pentru râurile din bazinele hidrografice ale râurilor Prut, Siret și cele din Dobrogea, acoperind județele Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea.

„Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare. Recomandăm în continuare populației să respecte măsurile dispuse de către autorități și să evite circulația în zonele aflate sub incidența codurilor hidrologice. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații”, se arată în comunicatul de la INHGA.

Astfel, se subliniază necesitatea precauției în zonele aflate sub incidența avertizărilor emise și importanța conformării la instrucțiunile autorităților pentru a preveni incidentele cauzate de posibilele inundații.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro