Reclamă

Cel puțin 100 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 400 au fost rănite în rezultatului raidurilor israeliene asupra Libanului, informează guvernul din Beirut conform BBC. Inițial, Ministerul Sănătății din Liban raportase doar 50 de morți și 300 de răniți.

Mass-media de stat a comunicat că, într-o declarație oficială, ministerul a subliniat că „raidurile continue ale inamicului israelian asupra orașelor și satelor din sud au provocat, conform unui bilanț preliminar, moartea a 50 de persoane și rănirea a peste 300, iar printre martiri și răniți se află copii, femei și paramedici”, informează CNN.

Bilanțul actualizat al autorităților libaneze survine după ce armata Israelului a emis luni dimineața un avertisment cetățenilor libanezi de a se „îndepărta de obiectivele” Hezbollah în sudul Libanului. Raidurile care vizează mișcarea islamistă „vor continua într-un viitor apropiat” și vor fi „mai importante și mai precise”.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat la un briefing: „Îi sfătuim pe civilii din satele libaneze situate în interiorul sau în apropierea clădirilor și zonelor folosite de Hezbollah în scopuri militare, cum ar fi cele utilizate pentru depozitarea de arme, să se pună imediat la adăpost, pentru propria lor siguranță”.

Hagari a adăugat că armata israeliană va efectua „lovituri mai semnificative și mai precise împotriva țintelor teroriste implantate pe scară largă în Liban”. Avertismentul vizează localități aflate până la 80 de kilometri nord de granița israeliană, iar israelienii acuză Hezbollah că ar fi „transformat sudul Libanului într-un câmp de luptă”.

Tensiunile dintre cele două părți au escaladat considerabil în ultimele zile, cu zeci de morți și mii de răniți în Liban, rezultatul unei serii de explozii atribuite Israelului, care au țintit locațiile membrilor Hezbollah marți și miercuri.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro