Reclamă

Plenul Camerei Deputaților a votat cu privire la proiectul de lege privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, după ce acesta a fost pus în acord cu observațiile Curții Constituționale și Comisiei Europene. Proiectul a fost aprobat cu 174 de voturi pentru, 81 împotrivă, 17 abțineri și doi care nu au votat.

Dezbateri în plenul Camerei Deputaților

În timpul ședinței de plen, parlamentarii au discutat despre proiectul de lege care a stârnit numeroase dezbateri și controverse în spațiul public.

Acesta vizează impozitarea suplimentară a pensiilor de serviciu, denumite adesea „pensii speciale”, cu până la 20%. Cu toate acestea, proiectul a fost aprobat cu o majoritate covârșitoare de 174 de voturi pentru.

Reacția premierului Marcel Ciolacu

După votul final, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că deciziile Curții Constituționale sunt luate în considerare doar în ceea ce privește magistrații. El a menționat că există ipocrizie în Parlament, deoarece în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) s-a precizat că deciziile CCR se aplică numai în cazul magistraților. Premierul a adăugat că această situație a fost cauzată de faptul că fostul ministru al Justiției a propus această abordare în PNRR.

pensii speciale magistrați

Declarațiile președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a declarat că proiectul de lege respectă solicitările Comisiei Europene și deciziile Curții Constituționale.

El a subliniat că există pensii nesimțite în România și că numărul acestora a scăzut în ultimul an. Simonis a menționat că proiectul de lege va face ca aceste pensii să fie mai puțin nesimțite și că este un pas în direcția corectă.

El a subliniat că nu este ușor să se taie toate pensiile speciale din România și a adăugat că pancartele și retorica politică nu rezolvă această problemă. Simonis a argumentat că legea respectă solicitările Comisiei Europene și deciziile Curții Constituționale și că este esențială pentru a obține fondurile necesare în cadrul PNRR.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro