Reclamă

Unii pensionari din România vor primi în luna august suma de 250 de lei de la stat. Acești bani reprezintă a patra tranșă din programul „Sprijin pentru România”, prin care se acordă asistență pentru alimente și mese calde.

În funcție de modul în care au ales să primească banii, pensionarii vor primi sumele corespunzătoare. Cei care au optat pentru primirea banilor prin Poșta Română îi vor primi la domiciliu între 1 și 15 august. În cazul în care nu sunt găsiți acasă, pot ridica banii de la ghișeele poștale în următoarele 2 zile lucrătoare.

Pensionarii care au ales să primească banii în cont curent sau pe card vor încasa sumele cel târziu pe 13 august, deoarece zilele de 14 și 15 sunt zile nelucrătoare din cauza minivacanței bugetarilor.

Pensionarii vor primi 250 de lei în luna august

În plus față de pensiile obișnuite din luna august 2023, pensionarii înregistrați în casele de pensii sectoriale și cei cu venituri lunare nete de până la 1.700 de lei vor primi un supliment de 250 de lei, pe care îl pot folosi pentru achiziționarea de alimente sau mese calde.

E lege: Românii care nu vor mai primi vouchere sociale în august!

Această asistență face parte din programul „Sprijin pentru România” și este acordată în șase tranșe egale, în conformitate cu un calendar stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Până în prezent, cardurile au fost încărcate cu trei tranșe, astfel că beneficiarii mai au de încasat încă 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului. Fiecare voucher are valabilitatea de un an și poate fi folosit o singură dată de către beneficiar.

Programul „Sprijin pentru România” are un buget total de 6.281.200 mii lei, finanțat din bugetul de stat, precum și din fonduri europene nerambursabile, prin programele operaționale Incluziune și demnitate socială și Ajutorarea persoanelor dezavantajate. Implementarea programului este asigurată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro