Reclamă

Laurențiu Gîdei, deputat PSD, consideră că este nevoie să există diferențe între veniturile pe care le primesc pensionarii. Acesta spune că, după noile calcule, ar trebui să existe echitate între pensii.

În acest moment, susține politicianul, cea mai mare problemă a României este energia. Pe lângă asta, este nevoie urgentă de a crește salariile angajaților, dar și veniturile pensionarilor. Într-un mod mai elegant, Gîdei îi critică pe cei de la PNL, chiar dacă cele două partide formează o coaliție de guvernare. 

Critici ascunse pentru liberali

Social-democratul spune că în luna august, atunci când PSD a spus că este nevoie de o creștere a pensiilor cu minim 10%, liberalii nu erau de acord. Acum s-au schimbat lucrurile. PSD spune că pensiile trebuie să crească cu 10%, în timp ce PNL consideră că este necesară o majorare de 15%.  

„Noi, în continuare, susţinem o creştere echitabilă. Pentru că, dacă mărim pensiile cu 15% celor care au 50 de milioane sau 80 de milioane de lei vechi, se simte când le măreşti cu atât. Dacă îi măreşti pensia celui care ia minim, de exemplu 1000 de lei, va avea 150 de lei în plus”, spune oficialul.

Informația serii pentru românii cu pensii sub 3.000 de lei! Un social-democrat a spus tot: Noi susținem

Anunț important pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei

De asemenea, Laurențiu Gîdei a mai explicat că PSD susține creșterea pensiilor. Cu toate acestea, este nevoie ca această majorare să se facă într-un mod echilibrat. În primă fază, spune social-democratul, este nevoie de majorarea pensiilor persoanelor care primesc sub 3.000 de lei. Sunt milioane de oameni care au pensii sub pragul de 3.000 de lei, iar acestea chiar au nevoie de o majorare.  

Totodată, tot pentru pensionarii cu pensii foarte mici trebuie să existe anumite ajutoare financiare care să îi ajute să treacă peste iarnă. De exemplu, bani în plus sub forma unor vouchere sau tichete. Ce este important în acest moment este să existe echitate în sistemul de pensii, iar oamenii care au pensiile mici să se poată descurca în această perioadă grea. 

În ceea ce privește pensiile speciale, politicianul spune că acestea trebuie taxate, astfel încât să fie corectitudine. Mai exact, nimeni nu ar trebui să iasă cu o pensie mai mare decât ultimul salariu pe care l-a avut. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro