Reclamă

Te-ai gândit vreodată care sunt cele mai ciudate boli care există ? Ei bine, pe lângă bolile cronice, există un bărbat care este nevoit să bea peste 20 de litri de apă pentru a supraviețui. Te întrebi de ce? Iată care este sindromul de care suferă.

Deși se spune că hidratarea este foarte importantă și trebuie să reprezinte un punct important zilnic, ea poate deveni un coșmar, mai ales dacă ai nevoie permanent de apă.

Arhitectul Marc Wubbenhorst din orașul Bielefeld este nevoit să consume minim 20 litri de apă pe zi pentru ca organismul lui să nu se deshidrateze.

El suferă de o afecțiune destul de rară denumită diabet insipid. Asta înseamnă că are nevoie de hidratare în mod constant fiindcă merge excesiv la toaletă. 

CITEȘTE ȘI: Mare atenție la aceste simptome! Boala de care nu mulți își dau seama: Face ravagii în toată lumea

Boala care l-a afectat pe Marc este destul de rară fiind un caz la 25.000 de oameni. Forma aceasta de diabet provoacă o sete uriașă care este imposibil de potolit.

În cazul în care bărbatul nu consumă nici un lichid timp de o oră, simptomele deshidratării încep să apară și pot crea o mulțime de probleme. Printre acestea se numără amețeala, durerile de cap sau confuzia. 

„Vreau ca oamenii să știe despre această dizabilitate. Mi-e sete tot timpul. Pot să beau şi 22 de litri de apă pe zi. Rezist fără apă aproximativ o orǎ.”, a declarat Marc Wubbenhorst. 

Social media

Marc are un job normal în ciuda afecțiunii sale

Pe lângă simptome apare și nevoia urinării deoarece corpul său nu poate să rețină apă. El reușește să doarmă câteva ore pe noapte fiindcă este nevoie să se trezească des pentru a bea apă. Fără hidratare, el nu ar putea supraviețui.

Consumul de apă prea multă poate fi fatală pentru anumite persoane dar nu și în cazul lui Marc. Totuși, există riscul cutia craniană să se umple de apă, iar creierul să fie afectat. Într-un astfel de caz, totul poate fi fatal. 

Arhitectul prezintă constant un risc de deces din cauza intoxicației cu apă. Aceasta se numește hiponatremie conform ultimelor studii medicale. 

În ciuda vieții pe care o are și a sindromului de care suferă, el are un joc normal fiind arhitect într-un birou de arhitectură. Colegii săi sunt obișnuiți cu lăzile de sticle cu apă pe care le are permanentă în jurul său. Totodată îi înțeleg nevoile de a merge la toaletă în mod frecvent.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro