Reclamă

   Cu siguranță toate gospodinele își doresc să aibă cămara plină, cu minim efort. Ei bine, cu doar 1h și 30 de minute petrecute în bucătărie au ocazia să pună cele mai practice conserve pentru iarnă. Acestea sunt de mare ajutor atunci când vrei să gătești o rețetă rapidă. De asemenea sunt și ușor de preparat și mai ales, ieftine. Ai nevoie doar de inspirație!

Conserva de zarzavat pentru iarnă

Ai nevoie de legumele preferate și un robot de bucătărie. De asemenea poți toca legumele manual.

-1kg de gogosari

-1 kg de morcov

-500 gr pastarnac

-500 grame radacină de patrunjel

-1kg ardei galben

-500 grame ceapa

-leustean/patrunjel ( după preferință)

Compoziția poate oscila în funcție de legumele care îți plac sau care îi cuceresc pe membrii familiei tale. Poți adăuga conopidă, dovlecel, fasole boabe/verde, sau orice alt tip de legumă. Folosește un robot de bucătărie pentru a mărunți fiecare categorie de legume în parte. Poți face acest pas cu ajutorul cuțitului însă procesul va fi unul mai îndelungat.

După ce ai încheiat etapa tăierii în cuburi mai mici sau mai mari, treci la saramură. Pentru o conservare eficientă a zarzavatului va fi nevoie ca legumele să rămână într-un lichid sărat. Atenție! Acestea nu se murează ci vor căpăta strict un gust mai pronunțat sărat. În acest mod nu va mai fi nevoie să adaugi un plus de sare în mâncare.

Pune la fiert apa în funcție de mărimea compoziției de zarzavat obținută. Peste aceasta adaugă o treime de sare mare. Lasă totul la infuzat pentru 10 minute. Adaugă apa cu sare peste legumele tăiate cubulețe. Nu îți rămâne decât să așezi zarzavatul în borcane și să le închizi etanș.

Citește și

Rețeta zilei | Zacuscă dietetică. O poți consuma chiar și atunci când ești la regim

Zarzavatul obținut nu este necesar a fi fiert în dunți. Sarea va ajuta legumele să se păstreze bine conservate. Compoziția poate fi adăugată cu succes în ciorbe, supe creme, tocănițe, etc.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro