Pentru lipsa de spațiu, mașina de spălat se instalează  într-un colț al băii. Aceasta este adesea cea mai preferată locație pentru mulți oameni. Cu toate acestea, potrivit unui specialist, acest mediu nu este atât de potrivit pe cât pare. 

CITEȘTE ȘI  – Pariu că nu știai! De ce trebuie să introduci un șervețel umed în mașina de spălat

Pentru a evita unele neplăceri, ar fi bine să mutați aparatul electrocasnic într-un alt loc. Sau cel puțin, dacă nu ai altă opțiune, este important să iei anumite măsuri de precauție. Vă spunem mai multe în prezentul articol.

NU îți ține mașina de spălat în baie. Iată de ce

În multe case, mașina de spălat este amplasată în  bucătărie  sau pe hol. Însă, din punct de vedere estetic si din cauza zgomotului, multa lume prefera sa-si instaleze mașina de spălat intr-un colț discret al băii.

Sursa: Social media

Din păcate, aceasta nu este cea mai bună opțiune. De ce ? Pur și simplu pentru că umiditatea din acest loc este întotdeauna ridicată, ceea ce nu numai că favorizează dezvoltarea bacteriilor fungice în mașină, ci afectează și părțile dispozitivului. Acest lucru se datorează faptului că expunerea la umiditate face ca părțile mașinii de spălat să se corodeze și astfel, în cele din urmă, reduc durata de viață a acesteia.

Ca să nu mai vorbim că ușa mașinii de spălat trebuie lăsată deseori deschisă, iar sertarul pentru detergent trebuie golit și uscat după fiecare spălare. Prin urmare, este recomandabil să plasați dispozitivul într-un loc bine ventilat. Dacă există o fereastră în baie, acesta este un mare plus, dar dacă nu există, atunci este o mare problemă.

În plus, nu este recomandat să faceți baie sau duș în timp ce aparatul funcționează, deoarece riscați să vă curentați. La fel nu ar trebui să folosești uscătorul de păr în baie când este un grad ridicat de umiditate.

În cele din urmă, cel mai bun loc pentru a instala o mașină de spălat este bucătăria. Umiditatea este mult mai scăzută acolo și de foarte multe ori este bine ventilată. Evident, evităm să o punem sub plită, pentru că nici căldura nu este bună.