Reclamă

Porția de sănătate zilnică o luăm într-o mare măsură din ceea ce consumăm. Fie din alimentație sau din ceea ce bem, organismul nostru primește nutrienți de calitate sau nu. Una dintre băuturile minune pentru organism pe care le putem consuma zilnic este la îndemână și chiar ieftină.

Citește și

Cum prepari cea mai bună prăjitură cu mere. Iată cât de simplă este rețeta folosită de bunica Gherghina.

Apa cu ghimbir și miere

Ghimbirul este recunoscut ca fiind un adevărat tratament pentru numeroase afecțiuni ale organismului nostru. Eficiența acestuia este atestată prin diverse studii realizate de-a lungul timpului de cercetători. Nu toată lumea însă îl folosește din simplul motiv că nu este întotdeauna atât de ușor de procurat. Dacă acum se regăsește pe rafturile unor supermarketuri, în trecut, rădăcina de ghimbir era prea puțin cunoscută.

Planta de ghimbir crește în zona Africii de Sud, în pădurile tropicale. Rădăcina de ghimbir, asociată deseori de popoarele regiunii cu „coarnele de cerb” este o explozie de sănătate. Conține vitamina B6, fosfor, zinc, potasiu și magneziu. Este de asemenea un extraordinar de eficient antioxidant.

ghimbir-lamaie-si-menta

Pentru a avea parte zilnic de un adevărat boost de energie și un organism detofixiat, poți consuma ghimbirul sub diferite forme.

Băutura cu ghimbir, lămâie și miere te scapă de balonare și probleme digestive. Acest amestec este excelent pentru creșterea imunității.

Ceaiul de ghimbir

O adevărată tradiție a turcilor și arabilor este consumul ceaiului de ghimbir. Nu este însă băut oricând ci într-un anumit moment al zilei. În general după masa de prânz sau după cină, acest digestiv este băut ca atare. Ceaiul de ghimbir se prepară rapid și are numeroase proprietăți.

Ghimbirul este un bun antiinflamator. Deseori, gingerata (apa cu lămâie și ghimbir) este recomandată sportivilor. De asemenea și persoanelor cu probleme la nivelul sistemului circulator.

Totuși, rădăcina de ghimbir nu este indicată hipertensivilor care iau tratament în acest sens. De asemenea, nici diabeticilor nu le este recomandat consumul de ghimbir.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro