Românii cu mai mulți copii ar putea plăti facturi mai mici la energia electrică. Totuși trebuie să îndeplinească anumite condiții. Asta pentru a beneficia de un kilowatt mai ieftin, indiferent de consumul lunar pe care îl au.

(CITEȘTE ȘI: Ce aparate electrocasnice cresc factura la curent. Iată modalitatea perfectă de a reduce consumul la energie electrică)

Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Conform unui nou amendament adoptat la OUG pe energie, cetățenii români care au în întreținere cel puțin trei copii care merg la școală vor beneficia de un preț mai mic la energie electrică. Mai precis, aceste persoane vor achita pentru un kilowatt 0,68 lei, ceea ce reprezintă tariful minim care există.

În principiu, acest tarif de 0,68 lei pentru un kilowatt era valabil doar pentru persoanele care aveau un consum redus de 0-100 KWh inclusiv. Se pare că noua Ordonanță a venit cu îmbunătățiri. Bineînțeles, nu pentru oricine, ci pentru cei care țin sub același acoperiș mai mult de trei copii.

Pentru a beneficia de acest preț pe kilowatt, o familie trebuie să aibă în întreținere cel puțin trei copii. Aceștia trebuie să urmeaze o formă de învățământ. Prevederea se aplică și în cazul celor cu trei copii cu vârste până la 26 de ani, în cazul în care urmează o facultate.

„a1) prin excepție de la litera a), 0.68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, pentru întreg consumul realizat.

a2) prin excepție de la litera a), 0.68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ, pentru întreg consumul realizat”, se arată în amendamentul Ordonanței de Urgență.

Veste bună pentru românii care au mai mulți copii. Aceștia pot beneficia de facturi mai mici la energie electrică
Arhivă presă

 

Modificarea a fost făcută astăzi și transmisă în urmă cu câteva ore de membrii comisiei. Cu toate că a fost contestată de distribuitorii de energie, din cauză că le va fi foarte greu să identifice familiile cu trei copii, a fost adoptată de membrii comisiei de specialitate și urmează să intre în plen.