Reclamă

Deși inițial coaliția de guvernare a luat în vedere măsura de compensare a carburanților cu 50 de bani numai pentru motorină, situația s-a schimbat. Așadar, ieri, într-o ședință a coaliției de guvernare, politicienii au decis să compenseze prețul carburanților cu 50 de bani per litru pentru următoarele trei luni.  

Măsura compensării carburanților se va lua atât în cazul motorinei, cât și a benzinei, conform unor surse citate de Mediafax.  

Șoferii cu mașini pe benzină au rămas fără suflare

Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți a fost luată la finalul lunii iunie 2022. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori. Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.  

CITEȘTE ȘI: Anunțul momentului în România! Lovitură totală pentru cei cu mașini pe benzină. S-a aflat totul!

Inițial, politicienii din coaliția de guvernare s-au gândit să prelungească subvenționarea cu 50 de bani numai pentru diesel. Asta însemna că șoferii care au mașini pe benzină ar fi fost nevoiți să plătească prețul întreg. Motivarea ar fi fost că benzina este deja mai ieftină, comparativ cu benzina.  

Anunț de ultim moment pentru toți șoferii! Ce se întâmplă cu prețul carburanților în următoarele trei luni
Sursa: Social Media

Se pare însă că s-au gândit mai bine și au decis să prelungească această măsură și pentru șoferii cu mașini pe benzină. Guvernanții încă nu au făcut niciun anunț oficial despre măsurile pe care le-au luat.   

Carburanți mai ieftini pentru următoarele trei luni

Reamintim că prețurile carburanților au fost compensate timp de trei luni, iar impactul bugetar este de 900 de milioane de lei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat zilele trecute că nu crede că prețul la motorină va depăși 9 lei/ litru în următoarea perioadă. Cât despre măsura luată de Guvern care urmează să expire luna aceasta, liberalul a precizat că se va discuta în coaliție, iar decizia va fi luată ulterior.    

Pe de altă parte, întrebat ce se va întâmpla cu prețul carburanților și dacă guvernul va menține subvenționarea, Nicolae Ciucă a precizat că va fi luată o decizie în acest sens până la finalul lunii septembrie. Oficialul a precizat că această măsură a fost bună și a funcționat de a doua zi după ce a fost luată.      

În prezent, însă, specialiștii trebuie să analizeze cum evoluează prețurile carburanților, care este evoluția prețului la petrol, pe piața internațională, și abia apoi va fi luată o decizie.      


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro