Vești dezastruoase pentru șoferii care au mașini pe benzină! Guvernul ar putea lua o decizie gravă în ceea ce îi privește.  

La sfârșitul acestei luni expiră reducerea cu 50 de bani a prețurilor carburanților. Momentan, coaliția de guvernare nu a făcut niciun anunț despre ce ar urma să se întâmple în continuare. Cert este că deși este redus, prețul este în continuare foarte mare pentru salariile pe care le primesc românii.  

Se pare însă că politicienii se gândesc la o soluție care ar putea să îi scoată în stradă pe anumiți șoferii. Mai clar, Guvernul se gândește să prelungească subvenționarea cu 50 de bani doar pentru diesel, nu și pentru benzină, ținând cont că benzina deja este mai ieftină față de motorină.  

Guvernul nu îi va mai ajuta pe șoferii cu mașini pe benzină

În cazul motorinei, subvenția ar putea fi acordată în continuare, însă guvernanții nu au stabilit dacă va fi în continuare de 50 de bani. Conform unor surse politice citate de ȘtirileProTv.ro, este posibil ajutorul acordat pentru benzină să fie eliminat.   

CITEȘTE ȘI: Se mai dau 50 de bani de la stat pentru plata carburanților? Veste importantă pentru șoferi de la ministrul Energiei

Anunțul momentului în România! Lovitură totală pentru cei cu mașini pe benzină. S-a aflat totul!
Sursa: Social Media

Reamintim că prețurile carburanților au fost compensate timp de trei luni, iar impactul bugetar este de 900 de milioane de lei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat zilele trecute că nu crede că prețul la motorină va depăși 9 lei/ litru în următoarea perioadă. Cât despre măsura luată de Guvern care urmează să expire luna aceasta, liberalul a precizat că se va discuta în coaliție, iar decizia va fi luată ulterior.  

Nicolae Ciucă a spus ce se va întâmpla cu prețul carburanților

Și Nicolae Ciucă a vorbit despre acest lucru. Întrebat ce se va întâmpla cu prețul carburanților și dacă guvernul va menține subvenționarea, Nicolae Ciucă a precizat că va fi luată o decizie în acest sens până la finalul lunii septembrie. Oficialul a precizat că această măsură a fost bună și a funcționat de a doua zi după ce a fost luată.    

În prezent, însă, specialiștii trebuie să analizeze cum evoluează prețurile carburanților, care este evoluția prețului la petrol, pe piața internațională, și abia apoi va fi luată o decizie.    

Vestea bună vine tot de la companii. De exemplu, Petrom, a anunțat scăderea prețurilor carburanților cu 15 bani.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.