Sezonul cald se apropie de final, așa că toate gospodinele se pregătesc să-și umple cămările cu bunătăți pentru iarnă. Ca deobicei, de pe rafturi nu trebuie să lipsească borcanele cu gogonele murate, un deliciu sănătos. Deși pare simplu de făcut, rețeta gogonelelor murate nu este cunoscută de toată lumea. Iată de ce trebuie să ții cont când le bagi la murat!
Cum prepari cele mai gustoase gogonele murate
Te pregătești pentru sezonul rece? Ei bine, fără murături nu se poate să pășești în iarnă. Gogonelele murate se numără printre garniturile preferate de toată lumea, mai ales că merg de minune cu mâncarea de fasole sau friptura de porc. În plus, ele pot fi folosite la burgeri, mai ales că pot înlocui castraveți murați.
Rețeta de gogonele murate pare una simplă, însă puține gospodine știu să prepare rețeta ca la carte. În materialul care urmează, vă prezentăm câteva secrete care vă vor ajuta să preparați cele mai bune gogonele murate pentru iarnă.
Sarea are un rol important
Pentru început, este important să știi cum alegi gogonelele. De obicei, se aleg cele mai tari și netede. Dacă sunt moi, acestea se pot strica în borcan.
Puține gospodine știu cum să facă combinații de condimente pentru care gogonelele să se mureze cum trebuie. De exemplu, usturoiul, cimbrul, mărarul, boabele de muștar, foile de dafin sau frunzele de țelină merg de minune cu gogonelele, pentru un plus de savoare.
De asemenea, se ține cont și de ordinea în care condimentele se adaugă în borcanul cu gogonele. Prima dată se așază mărarul și cimbrul pe fundul borcanului, iar mai apoi adăugăm boabele de muștar. Pereții borcanului se ung cu usturoi, ulei și oțet.
Dacă doriți să murați și alte legume pe lângă gogonele, precum morcovi, conopidă sau varză roșie, este bine să știți că gogonelele se îndeasă bine în borcan, pentru ca acestea să nu plutească. Sarea este și ea importantă. Nu trebuie să fie iodată, deoarece va înmuia instant murăturile. Cea mai bună este sarea cumpărată la vrac. Pentru un gust desăvârșit, în borcan, ca un ultim strat, se poate adăuga opțional țelină și hrean.