Reclamă

Iată care sunt aceștia:

  1. Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam

Simona Halep a reușit performanțe remarcabile în tenisul feminin și i-a făcut mândri pe români de nenumărate ori. Sportiva noastră a impresionat atât pe teren, dar și în afara lui, fiind o persoană liniștită, care nu a fost implicată în scandaluri mondene. Dimpotrivă, este una dintre cele mai apreciate jucătoare din circuit și, pentru felul ei de a fi, a primit din partea WTA trofeul acordat preferatei fanilor.

Cât privește rezultatele Simonei, acestea vorbesc de la sine. Simona are două turnee de Grand Slam în palmares: unul câștigat la Roland Garros 2018, după o finală cu Sloane Stephens, și unul la Wimbledon 2019, când a învins-o în ultimul act pe Serena Williams. La aceste rezultate se mă adaugă încă opt turnee din categoria WTA 1000, primele ca importanță după cele de Grand Slam. În plus, jucătoarea noastră mai are încă 13 trofee în circuitul WTA. În total, Simona a câștigat 23 de trofee și a pierdut 18 finale.

Cu astfel de rezultate, nu e de mirare că Simona este considerată una dintre favoritele la pariuri la toate turneele la care participă. Spre exemplu, la US Open 2022 este cotată cu șansa a treia, după Iga Swiatek și Naomi Osaka. Poloneza are cota 2.75, nipona are 7.25, iar Simona are 18.00, la egalitate cu Cori Gauff.

În plus, Simona a stat timp de 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA, o altă performanță remarcabilă. Iar timp de mai bine de șapte ani s-a aflat în fiecare săptămână în top 10 WTA, fiind cea mai constantă jucătoare din generația ei. Per total, Simona le-a oferit românilor zeci de zile fericite prin prestațiile sale extraordinare, care au dus-o pe cele mai înalte culmi ale tenisului.

 

  1. Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume

Cristina Neagu este lidera echipei naționale de handbal a României, iar în meciurile în care a absentat s-a văzut din plin lipsa ei. Ajunsă la 33 de ani, Cristina a scris istorie în handbalul feminin la cel mai înalt nivel, motiv pentru care a fost desemnată de patru ori în carieră cea mai bună jucătoare IHF a lumii. De asemenea, a primit acest trofeu și din partea Federației Europene de două ori în carieră, în 2017 și 2018, un record în handbalul feminin.

De șapte ori în carieră a fost inclusă în echipa ideală a Champions League și este, în același timp, și golghetera pe întreaga istorie a Campionatului European, cu 264 de reușite. La Campionatul Mondial din 2015 a fost golghetera competiției și ulterior desemnată cea mai bună jucătoare. A mai fost golghetera Champions League de trei ori, în 2015, 2018 și 2022.

La nivel de echipă, Cristina a câștigat Champions League în 2015 și a mai pierdut două finale, în 2010 și 2014. Cu echipa României a câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2015 și la Europeanul din 2010.

În prezent, Cristina Neagu este legitimată la CSM București, echipă în care este cea mai bună jucătoare. La nivel național, sportiva are șapte titluri de campioană, iar Cupa României și Supercupa le-a câștigat pe fiecare de câte patru ori. Tot patru titluri are și în Muntenegru, cu Buducnost, echipă la care a avut cele mai bune rezultate din carieră.

În afara terenului, Cristina este o persoană foarte liniștită, un model de urmat pentru mulți tineri. De altfel, a participat la numeroase campanii pentru încurajarea copiilor să facă sport.

  1. David Popovici, omul care scrie istorie în natație

Tânărul înotător este omul momentului în sportul românesc, după prestațiile extraordinare de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta 2022. Popovici a reușit să devină campion mondial la 100 de metri liber și 200 de metri liber. El este doar al doilea sportiv din istorie care a reușit această performanță la o ediție a unui Mondial. Precedentul sportiv care a făcut asta a fost americanul Jim Montgomery, care s-a impus în ambele probe la prima ediție a Mondialului, din urma cu 49 de ani. De asemenea, David mai are în palmares și un aur european la Kazan 2021, dar și multiple medalii de aur la juniori.

 

Pentru sportivul în vârstă de 17 ani vor urma alte prestații la Campionatele Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august) și Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie). În plus, el a anunțat că se gândește să concureze și în alte probe la competițiile următoare. Având o maturitate ieșită din comun, David Popovici are tot viitorul în față și este un sportiv despre care vom mai auzi multe în viitorul apropiat.


Reclamă

Share.

Pasionat de SEO si content writing, Ionut scrie pentru substantial.ro inca din 2018.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro