David Popovici este revelația momentului. Tânărul de numai 17 ani a reușit să uimească o lume întreagă la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Acesta a doborât recordul la juniori, iar mai apoi a reușit să cucerească medalia de aur, devenind primul campion mondial masculin al României.

David Popovici a reușit să cucerească medalia de aur la Campionatele Mondiale de natație, de la Budapesta, cu timpul 1:43.21. Sportivul clubului CS Dinamo a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc. La această categorie România a mai bifat în trecut două victorii cu Tamara Costache (1986 – 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 – 200 m spate).

De asemenea, David Popovici a stabilit un nou record mondial la juniori. În marea finală, sportivul a fost urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (1 min 44 sec 47/100), și de britanicului Tom Dean (1 min 44 sec 98/100.) În prezent, bilanţul României la Mondiale este de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

România are încă un campion! David Popovici a devenit primul campion mondial la natație din istorie Social media

David Popovici, campion mondial

David Popovici a reușit să aducă României a nouă medalie de aur, fapt ce îl bucură foarte tare. Sportivul a abordat cu mult calm competiția din Budapesta și a știut că victoria este pentru el.

„Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început. Asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine. Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită.

Ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea. Pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David Popvici.