Reclamă

Marți, 26 aprilie, Elena Udrea a depus o contestație împotriva deciziei de extrădare în România. Fosta blondă de la Cotroceni se află acum în arest în Bulgaria, după ce a fost condamnată la șase ani cu executare, în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului a fost prin la vama Kulata din Bulgaria, în urmă cu trei săptămâni, în timp ce se îndrepta spre Grecia.

1. Elena Udrea nu vrea să fie extrădată în România

În urmă cu mai bine de o săptămână, instanța de la tribunalul din Sofia a hotărât ca blondina să fie trimisă înapoi în România. Judecătorii  au acceptat cererea autorităților române, prin care se cerea ca fosta blondă de la Cotroceni să fie adusă în țară, pentru a-și ispăși condamnarea de 6 ani la închisoare, în dosarul Gala Bute.

Nemulțumită de această hotărâre, ea a contestat decizia instanței. Acum, Curtea de Apel de la Sofia va trebui să fixeze un termen de judecată în următoarele 5 zile, potrivit legislației din Bulgaria.

Pe de altă parte, Administrația Națională a Penitenciarelor a trimis deja documente oficiale la primul termen din Bulgaria, prin care au precizat că Elena Udrea va sta în condiții bune după gratii, în România.

2. Ce se va întâmpla cu ea dacă va fi trimisă în țară

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Daca nu e satisfacută de televizorul primit, poate primi, in baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiind infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legatura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, conform România TV.

foto: captură video

3. Elena Udrea a avut voie să vorbească cu familia, de Paște

De Paște, Elena Udrea a avut permisiunea să vorbească la telefon cu iubitul ei, Adrian Alexandrov, și fiica lor, care se află în România.

Mai mult de atât, bărbatul a anunțat că va merge până în pânzele albe pentru a i se face dreptate partenerei lui. Înainte de sărbătorile pascale, el a reușit să o viziteze în arestul din Bulgaria.

„Am reușit să ajung la Elena azi, eu personal i-am dat vestea despre respingerea deciziei de punere în arest la domiciliu, este o veste grea pentru noi, este cu atât mai greu pentru că spera să fie eliberată din arest ca să poată ajunge la domiciliul în care ar fi putut să-și vadă și să-și strângă în brațe copilul. E departe de casă, de copil și de familie.

Este singură, am rugat-o să reziste să nu cedeze și să spere că va ajunge acasă lângă fetița, pentru că asta-și dorește cel mai mult,”, a declarat Adrian Alexandrov, la Realitatea Plus.


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro