Reclamă

Soia este cea mai bogată proteină vegetală și are o mulțime de nutrienți pentru organism. Este înrudită cu fasolea și mazărea, iar cultivarea ei s-a produs din cele mai vechi timpuri în Asia.

Boabele se soia cresc tot în păstăi la fel ca fasolea. Într-o alimentație echilibrată, se folosesc păstăile verzi, care au un gust apropiat cu cele de mazăre, precum și cele uscate, din care se obțin diverse preparate. Din boabele de soia se obțin o mulțime de alimente, printre care: făină de soia, tofu, granule din soia, ulei sau lapte. Toate acestea conțin vitamine benefice organismului și ajută în tratarea mai multor boli.

Beneficii ale boabelor de soia

Boabele de soia se consideră modificate genetic și că ar fi tratate cu substanțe care pot dăuna corpului pentru a mări producția, leguma este hrănitoare și benefică pentru sănătatea noastră. Se recomandă consumarea acesteia măcar o dată pe săptămână, dar ai grijă de unde o procuri. Ideal ar fi ca producția să fie naturală, iar boabele organice.

  • Benefică pentru circulația sângelui datorită numărului mare de antioxidanți care protejează vasele de sânge și sistemul circulator.
  • Grăsimile naturale din soia sunt benefice și reduc depunerile de colesterol rău din organism.
  • Ameliorează simptomele de menopauză, fiindcă sunt bogate în fitonutrienți. Totodată s-a demonstrat că ajută la întărirea oaselor
  • Te ajută să slăbești datorită numărului mare de fibre și proteine vegetale, soia este un aliment destul de sățios și poți folosi drept înlocuitor pentru carne.
Social Media

Cine nu ar trebui să consume soia

Persoanele care suferă de afecțiuni ale tiroidei ar trebui să evite pe cât posibil soia, laptele sau tofu, iar motivul este unul simplu. Boabele din soia conține izoflavone care afectează tiroida. La fel ca aceste persoane și cei care au dereglări hormonale ar trebui să o evite, dar o poate consuma ocazional, datorită numărului bogat de fitoestrogeni.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro