An de an, în ziua de 14 februarie, indiferent de colțul lumii, oamenii celebrează iubirea. Cu toate acestea, în fiecare țară această zi este sărbătorită în moduri diferite. Practic, această zi conferă prilejul celor aflați într-o relație să-și manifeste iubirea și sub altă formă.
Cum se sărbătorește Valentine’s day în Japonia, Finlanda, Marea Britanie, Italia, Vietnam, Danemarca sau Franța
Dacă în multe colțuri ale lumii este un fel de lege nescrisă ca bărbatul să facă cadou partenerei sale cu ocazia „Zilei îndrăgostiților”, ei bine, în Japonia lucrurile stau tocmai invers. În această țară femeia este cea care face cadou bărbatului din viața ei. Nu vorbim despre orice fel de cadou, ci despre ciocolată. Și aici există o regulă care trebuie respectată: ciocolata simplă este oferită persoanelor între care nu există legături amoroase. Pe de altă parte, ciocolata cu tot felul de arome și ingrediente este oferită consoartei.
În Finlanda, „Ziua îndrăgostiților” este un prilej ca cei care se află într-o relație să-și unească destinele. În această țară se obișnuiește ca în ziua de 14 februarie prietenii să se întâlnească și să-și facă mici cadouri.
Fetele din Marea Britanie, cu o seară înainte de Sfântul Valentin, fetele înainte de a se culca își pun sub pernă foi de dafin și mănâncă ouă cu sare. Toate acestea se fac pentru ca fetele să își viseze ursitul.
În Italia, din momentul în care s-au trezit, fetele fug către fereastră. Motivul din spatele acestui gest este unul simplu. Se spune că bărbatul pe care-l vor zări prima dată va semăna cu viitorul partener. Ba mai mult de atât, se vor căsători în acel an.
În Vietnam, „Valentine’s day” este mai mult despre culoare. Partenerii se îmbracă cât mai pastelat și cu articole vestimentare în aceeași notă.
În Danemarca, bărbații redirecționează buchete de flori și scrisori de dragoste femeilor la care le fuge gândul.
În Franța locuitorii acestei țări obișnuiau să meargă chiar în fața locuinței celor pe care îi îndrăgesc. În cazul în care li se închidea ușa în nas, următoarea zi se întorceau și dădeau foc persoanelor care nu le-a răspuns favorurilor. De curând, acest obicei a fost interzis în țara iubirii.