Imediat după ce Mihai și Elwira Petre au câștigat finala sezonului 4 de la „Asia Express”, pe pagina oficială a emisiunii a început un adevărat scandal.

Telespectatorii acuză Antena 1 că ar fi aranjat ca fostul jurat de la „Românii au talent” și soția lui să îi bată pe Cuza și pe Emi în ultimul act. 

Seara trecută, fanii „Asia Express” au urmărit cu sufletul la gură finala care, până urmă, a fost câștigată de Mihai și Elwira Petre, iar acest fapt a creat un adevărat scandal.

Scandal la „Asia Express”. Producătorii emisiunii de la Antena 1, acuzați  că au aranjat ca Mihai și Elwira Petre să câștige finala

Mai mulți telespectatori, nemulțumiți de de faptul că Elwira și Mihai Petre sunt noii câștigători „Asia Express”, au comentat pe pagina de Facebook „Asia Express”, la una dintre postările de după finală și de aici a fost un pas până la scandal.

Unii fani consideră că finala de la „Asia Express”, câștigată de Mihai Petre și soția lui nu ar fi fost câștigată pe drept.

„Pentru mine băieții sunt câștigătorii. Pe drept!””În această finală a fost un mare favoritism făcut, eu refuz să cred că sunt adevărații câștigători, oricum față de celelalte sezoane a fost dezamăgitor acest sezon, nici nu a început bine că deja se știa cine câștigă, nu voiam să cred, dar finala a fost dovada”, ”Bine regizat. Mereu așa se întâmplă în finală, stricați toată emisiunea voastră de 2 luni”,

„Bine regizat! Nu mi-a plăcut acest sezon!””Dezamăgire!!! Avantaje de multe ori pentru câștigători! Urât, foarte urât!””O finală penibilă….Mihai și Elwira au fost avantajați….a fost prea vizibil….mințiți poporul cu televizorul….era o emisiune la care mă uitam cu interes….nu o să mă mai uit…”, ”Au fost ajutați să câștige! Nu meritau. Măcar finala trebuia să fie live”, sunt o parte din comentariile scrise de mai mulți telespectatori la una dintre postările de pe Facebook.

Câți bani au luat, de fapt, Elwira și Mihai Petre, după ce câștigarea „Asia Express”. Suma este impozitată de stat

Deși au câștigat o dată cu trofeul „Asia Express”, Mihai și Elwira Petre nu vor lua 30.000 de euro. Suma este impozitată de statul român.

„Veniturile din premii se impozitează, prin reținerea la sursă de către plătitorul de venit, cu o cotă de 10%. Cota este aplicată venitului net determinat prin scăderea din venitul brut a sumei de 600 lei, pentru fiecare premiu. Impozit pe veniturile din premii = (venitul din premii- 600 lei) x 10%”, se arată în legea impozitării câștigurilor din premii.

Concret, Elwira și Mihai Petre vor primi, după impozitare 26.890 de euro, adică 134.000 de lei. La această sumă s-ar adăuga și salariile pe care le-au obținut în urma contractului.

Scandal la „Asia Express”. Producătorii emisiunii de la Antena 1, acuzați că au regizat finala câștigată de Mihai și Elwira Petre
Instagram

Primele declarații ale câștigătorilor de la „Asia Express”

Seara trecută, însă, Elwira și Mihai Petre au dat primele declarații, după ce au câștigat cel de-al patrulea sezon ”Asia Express”:

„Simțeam că îmi explodează inima, nu-mi venea să cred. Mă bucur atât de tare pentru că în momentul ăsta o să pot să le văd pe fete cum sar de bucurie, dacă nu ar fi fost ele ne-ar fi fost extrem de greu, nu știu dacă puteam să găsim noi motivația atât de mare încât să ajungem până în final”, a mărturisit Elwira Petre.

„Nu pot să cred, nu pot să cred asta. Nu realizez asta. Te iubesc”, i-a spus Mihai Petre soției sale, după câștigarea „Asia Express.